Sport

Stefan Jevtić iz Srbije pobjednik petih skokova s vodopada u Jajcu

0
Jajce, BiH - 17. august 2019: Skakač iz Srbije Stefan Jevtić pobjednik je ovogodišnjih, petih po redu skokova u vodu s vodopada u Jajcu. Prema odluci žirija, među 24 skakača koliko ih se takmičilo u Jajcu najbolje ocjene imao je Stefan Jevtić iz Valjeva, drugi je bilo Dragan Milović iz Užica, dok je trećeplasirani bio Mustafa Šarić iz Zenice. Amerikanka Laura Rose je izvela najljepši skok u slobodnom stilu. ( Admir Pilic - Anadolu Agency )

Skakač iz Srbije Stefan Jevtić pobjednik je ovogodišnjih, petih po redu skokova u vodu s vodopada u Jajcu, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema odluci žirija, među 24 skakača koliko ih se takmičilo u Jajcu najbolje ocjene imao je Stefan Jevtić iz Valjeva, drugi je bilo Dragan Milović iz Užica, dok je trećeplasirani bio Mustafa Šarić iz Zenice. Amerikanka Laura Rose je izvela najljepši skok u slobodnom stilu.

U Jajcu je danas kao gost bio prisutan i legendarni mostarski skakač i višestruki pobjedniku skokovima sa Starog Mosta Lorens Listo.

LIFE:  Anel Hadžić za Life.ba: Niko me nije kontaktirao iz FK Sarajevo

Skokove u Jajcu pratilo je oko 4.000 ljubitelja ovog sporta. Među gostima u Jajcu danas su bili i brojni turisti, a svi su skakačke vještine takmičara nagradili ovacijama.

Plivski vodopad se nalazi u gradu Jajcu, u centralnoj Bosni i Hercegovini, gdje se rijeka Pliva ulijeva u Vrbas. Visok je 20 metara. Ovo je jedini vodopad u svijetu koji se nalazi u centru grada i to ga čini specifičnim i jedinstvenim. Spada među 12 najljepših vodopada u svijetu.

Facebook komentari


Salihamidžić o Coutinhu: Svi se radujemo njegovom dolasku

Previous article

Bilenjki: Filmom ‘Tata’ želio sam dati glas žrtvama seksualnog zlostavljanja

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Sport