Stevanović igrač godine, Lendrić najbolji strijelac, Janjoš najbolji trener

- Advertisement -

Miroslav Stevanović iz FK Željezničar je izabran za igrača godine u BH Telecom Premijer ligi za sezonu 2016/17. na manifestaciji za izbor najboljih igrača ligaških nogometnih takmičenja u BiH koja je večeras održana na Ilidži.

“Zahvaljujem se svima koji su glasali za mene. Također bi želio da se zahvalim i svojim saigračima i trenerima jer bi ovo bilo nemoguće osvojiti bez njih. Zahvaljujem se i svojoj porodici”, rekao je Stevanović.

Za najboljeg golmana BH Telecom Premijer lige je izabran Kenan Pirić iz HŠK Zrinjski, a za najboljeg strijelca Ivan Lendrić iz FK Željezničar. Titulu najbolje igračice Premijer ženske lige za sezonu za sezonu 2016/17. je ponijela Nikolina Milović iz ŽFK ”Radnik-Bumerang” Bijeljina, dok je za najbolju golmanicu izabrana Almina Hodžić iz SFK 2000 Sarajevo javlja Anadolu Agency (AA).

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Za najboljeg igrača Premijer futsal lige je izabran Mario Aladžić, futsaler ekipe FC Mostar SG Staklorad, a za najboljeg golmana Bahrudin Omerbegović koji brani za MNK Centar Sarajevo.

Mehmed Janjoš, iz FK Sarajevo, izabran je za najboljeg trenera BH Telecom Premijer ligi za sezonu 2016/17., dok je u kategoriji fair-play titulu najboljeg ponio FK Radnik Bijeljina.

Najbolji igrači ligaških nogometnih takmičenja u BiH su izabrani na osnovu glasova koje su im dali treneri i kapiteni ekipa učesnica bh. elitnog takmičenja. Ovo je treća po redu manifestacija koju organizuje NS/FS BiH, a ima za cilj promociju domaćih takmičenja i igrača koji nastupaju u tim takmičenjima.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...