Stole iz Bora za Life.ba: Zmajevi mogu na Euro, a jedna od mojih životnih svetinja je Željo

- Advertisement -

Legendarni navijač Plavih sa Grbavice Stole Anđelić (64) iz Bora posljednu godinu dana vodi bitku sa opakom bolešću očiju.

Ipak, i dalje prati ,kako kaže svog Želju, ali reprezentzaciju BiH čiji je vatreni navijač. U razgovru zas Life.ba istakao je kako je posmatrao meč sa Finskom koja je odigrana u subotu u Zernici.

” Gledao sam dvoboj koji je bio na Bilinom polju i mogu reći da su Zmajevi odigrali jednu od najboljih utakmica u posljednjih nekoliko godina. Sve linije su besprijekorno funkicionisale, a nova imena u timu su opravdala očekivanja. Mislim da je selektor Robert Prosinečki izuzetno dobro pripremio ekipu za sudar sa Fincima. Kao nagrada stigla je pobjeda od 4:1”, kaže Stole iz Bora.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Optimističan je i pred meč sa Helenima koji je na programu večeras.

”Znam da je selekcija Grčke promijenila selektora, a nakon što su ostali bez plasmana na Euro novi igrači su dobili šansu u okršaju sa Italijom. Neće biti lako u Atini, ali vjerujem da bh. nacionalni tim sa novom energijom može doći do trijumfa u glavnom grčkom gradu”, istakao je naš sagovornik.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Sa posebnim fokusom prati igre Željezničara.

”Već sam bezbroj puta istakao kako navijam za Željezničar još iz vremena kada je za taj tim igrao gospodin Ivica Osim. Zbog Želje sam obišao cijelu Jugoslaviju. U ovoj sezoni Amar Osim je dobro posložio kockice i nadam se da će na kraju tim sa Grbavice dotaći vrh. Poštujem Sarajevo, Zrinjski i druge velike bh. klubove, ali Željezničar je jedna od mojih životnih svetinja”, zaključio je Stole iz Bora.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...