Stole iz Bora za LIFE: Borim se sa bolešću, ali pratim svog Želju

- Advertisement -

Legendarni navijač Željezničara Stole Anđelić (64) iz Bora u augustu 2018. godine hitno je operisao oko u Beogradu.

Zahvat je na klinici Milmedic tada obavio dr. Dejan M. Rašić, specjalista oftalmologije.

Stole je od prošle godine imao dosta problema s očima, ali na početku ljekari u njegovom rodnom gradu nisu dobro dijagnosticirali bolest. Stoga je hitno morao biti operisan u glavnom gradu Srbije.

Kako je tada naglašavao veliku pomoć imao je od porodice Osim. Već pola godine jedan od najpoznatijih navijača Plavih sa Grbavice vodio bitku sa bolešću.

Piše: Edin Isanović

”Svih ovih mjeseci idem na terepije. Borim se sa bolešću.  Ljekari su mi nedavno rekli kako je zahvaćena i očna duplja drugog oka. No, mislim pozitivno, poštujem sve upute doktora kako bih popravio stanje. Ipak, na nedavnom pregledu su mi otkrili i sjene na plućima i u ovoj sedmici idem na pretrage u Beograd. Vidjet ćemo šta će biti”, kazao je Anđelić za Life.ba.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Dodaje kako je u proteklom periodu dobio mnogo poziva podrške iz BiH, ali i iz zemalja Evrope. Posebno se zahvalio Plavom radiju na pokrenutoj humanitarnoj akciji.

”Javljaju mi se prijatelji, poznanici i novinari. Svi žele da pomognu koliko mogu. Također, zahvalio bih se na pokrenutoj akciji Plavog radija koji su animirali i navijače Želje. Svima veliko hvala od srca”, kaže naš sagovornik.

Poznato je kako je Stole počeo navijati 60-tih godina prošlog vijeka za sarajevski Željezničar zbog Ivice Osima. Ta neraskidiva veza traje i danas.

PROČITAJTE JOŠ:  Elvedina Muzaferija je ponos, iduća sezona će biti još bolja

”Svi znaju koliko ja poštujem gospodina Ivicu Osima. Dakako, drago mi je što je njegov sin Amar preuzeo tim sa Grbavice. Ubijeđen sam da će se popraviti atmosfera u klubu, ali i rezultati. U svakom slučaju bit će bolje. Iako sam bolestan, pratim svog Želju. Vidim da Sarajevo ima izuzetno kvalitetnu ekipu, a  tu su odmah Zrinjski, Široki Brijeg i Željo”, zaključio je Anđelić.

Podsjetimo, stariji navijači  pamte već sada kultni transparent ‘Yugo, volimo te, Stole iz Bora’ koji se pojavio na Mundijalu u Italiji 1990.godine. Naravno, nosio ga je Anđelić.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...