Sve je spremno za “WAKO Grand Prix BiH”: Na Ilidžu stize 700 takmičara iz šest zemalja

- Advertisement -

Sve je spremno za tradicionalni, deseti po redu turnir “WAKO Grand Prix BiH” za pionire, kadete, juniore i seniore, koji će se održati u subotu, 24. februara u Kulturno-sportskom centru Ilidža.

Organizator turnira je Kick boxing akademija Ilidža, koju uspješno vodi Nermin Bašović, osvajač zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 2003. godine i najbolji sportista BiH za 2003. godinu.

– Ušli smo u završnu fazu priprema. Prema posljednjim najavama očekujemo nastup 700 takmičara iz šest zemalja, a dosadašnje pripreme obećavaju vrhunske borbe u subotu u KSC-u Ilidža od 10 sati, kada je predviđen početak eliminacijskih borbi. Uradili smo dosta posla u proteklom periodu i potrudili smo se da sve bude na vrhunskom nivou, kakav zaslužuje jedan ovakav događaj. Posebno se želimo zahvaliti načelniku općine ilidža, prof.dr. Senaidu Memiću na podršci u organizaciji turnira, kao i u radu kluba. Sretni smo što će na turniru specijalni gosti biti dva borca koji su obilježili 2017. godinu- Bahrudin Mahmić, bh. reprezentativac i osvajač zlatne medalje na SP za seniore u Budimpešti, i Antonio Plazibat, osvajač K1 World grand prix u Japanu – kaže Bašović te dodaje da je svečano otvorenje u 13 sati i da je ulaz na turnir besplatan.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...