Sve spremno za novu sezonu prvenstva BiH u snookeru

- Advertisement -

Snooker je sve popularniji u Bosni i Hercegovini, a iz Bilijar i snooker saveza BiH najavljuju kako će naredna sezona, koja počinje narednog vikenda, biti najmasovnija u historiji.

Početkom septembra 2019. godine održan je sastanak čelnika snooker Lige BSSBIH gdje je usaglašen sistem takmičenja, te prihvaćene novine i prijedlozi za novu sezonu. Jedna od najznačajnijih novina za novu sezonu je uvođenje sistema „Snooker On“ koji pored izravnog prenošenja mečeva u full HD rezoluciji posmatraču omogućava i interakciju sa drugim posmatračima u „real timeu“ te trenutno praćenje rezultata meča.

Prvi ovogodišnji turnir bit će odigran u Sarajevu narednog vikenda po sistemu iz prethodne sezone, grad – divizija, što se pokazalo veoma interesantno jer su igrači iz različitih klubova mogli odmjeriti svoje snage već u zvaničnim kolima, a ne samo u Masters takmičenju, kako je to uslovljavao prijašnji sistem.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Samo će divizija „Sarajevo“ ove sezone brojati oko trideset igrača koji će igrati u sarajevskim klubovima „Union Jack“ i „Mercur“ na ukupno četiri profesionalna „Riley“ snooker stola.

Još jedna od novina za aktuelnu sezonu je uvođenje 1G kugli za igru, koje su identične onima koje koriste profesionalci.

Puno novih stvari, kako za igrače tako i za posmatrače obilježit će i zvaničan ulazak Snooker Organizacije BiH pod okrilje Bilijar i Snooker Saveza BiH.

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Tri naša najbolja igrača će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Evropskom prvenstvu u Portugalu u martu naredne godine. Sa sredstvima obezbjeđenim od strane petogodišnjeg partnera Lige, kompanije Carlsberg, u ovoj sezoni će u Sarajevo gostovati i jedan od najboljih trenera snookera današnjice, Roger Leighton.

Ljubitelji snookera će moći svake sedmice vikendom pratiti mečeve uživo te u klubovima domaćinima “Carlsberg državnog prvenstva BiH”.

Sva dešavanja, rezultate, te rangirnu listu moći će se pratiti na oficijelnim Facebook i web stranicama: www.bilijar.ba i www. snooker.org.ba, SnookerBiH i Snooker Organizacija BiH.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...