Svjetska elita cliff divinga danas stiže u Mostar

- Advertisement -

Događaj koji ljubitelji skokova u našoj zemlji željno očekuju, takmičenje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2019 na Starom mostu, je na samom pragu.

Takmičari već pristižu u Mostar, gdje će u petak izvesti prve serije skokova, a veliko finale očekuje se u subotu 24. augusta.

Najbolji svjetski skakači i skakačice će u Mostar stići u toku dana, a već sutra ih očekuje prvi susret s Neretvom i trening na 27 metara visokoj platformi koja će tokom noći biti podignuta na Starom mostu.

Mostar je šesta, pretposljednja stanica sezone, i odluka o titulama bi vrlo lako mogla pasti ove subote. Aktuelna prvakinja i prvak, Australka Rhiannan Iffland i Englez Gary Hunt, imaju veliku bodovnu prednost u odnosu na svoje suparnike i solidnim nastupima bi već na Starom mostu zapečatili titule.

Dakako, oni bi odbrane titula najradije proslavili pobjedoma, a posebno to važi za Iffland. Ona je pobijedila na svim takmičenjima ove sezone i sigurno želi nastaviti impresivni pobjednički niz. Pored toga – uprkos svim oborenim rekordima – još uvijek nije upisala pobjedu na Starom mostu.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Gary Hunt je najuspješniji takmičar u historiji prvenstva, vlasnik sedam titula i na putu da osvoji osmu. Na prethodnoj stanici u Bejrutu je postao prvi skakač koji je za skok dobio desetke od svih pet sudija, i svi se odavno pitaju u čemu je njegova tajna.

“Zapravo nema tajne, samo ljubav prema sportu i mnogo napornog treninga. Nikome to ne dolazi samo od sebe. Naravno da imam konkurenciju. Trenutno sam na vrhuncu karijere, i zaista uživam u tome, ali ovo je sport i ne možete vječno ostati na vrhu”, pojasnio je briljantni Britanac.

Jonathan Paredes of Mexico dives from the 27 metre platform on Stari Most during the final competition day of the sixth stop at the Red Bull Cliff Diving World Series in Mostar, Bosnia and Herzegovina on September 8, 2018.

Hunt, Iffland, i svi ostali skakači i skakačice će za koji dan imati priliku da pred mostarskom publikom ponovo pokažu svoje umijeće. Prvi takmičarski skokovi na rasporedu su u petak 23. augusta od 15 sati, a veliko finale slijedi u subotu 24. augusta.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Program subotnjeg spektakla počinje u 13 sati, a kroz cijeli event publiku će voditi dobro uigrani trojac: Stihi i Gaga, simpatični momci iz sarajevskog hip hop benda Helem Nejse, te Zoran Filičić, novinar i komentator italijanskog Sky Sporta.

Jučer je obznanjen i program Old Town Street Festa 2019, u sklopu kojeg će u petak i subotu na pet bina u Starom gradu brojni popularni domaći i regionalni muzičari zabavljati Mostarce u večernjim satima.Kompletan program s detaljnom satnicom može se naći na Facebook stranici festivala.

Od ponedjeljka su u prodaji i karte za posebnu vožnju talgo vozom, koji će u subotu voziti gledaoce iz Sarajeva na takmičenje u Mostaru i nazad (polazak iz Sarajeva u 9:15 h, povratak iz Mostara u 19 h).

Sve informacije i vijesti o takmičenju su dostupne na www.redbull.ba i www.redbullcliffdiving.com.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...