Svjetski kup u biciklizmu: Lejla Tanović drugim mjestom u Francuskoj završila sezonu

- Advertisement -

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Tanović osvojila je drugu medalju u karijeri u Svjetskom kupu, na utrci održanoj u Francuskoj.

Tanović je nastupila na Roc d’Azur utrci i osvojila drugo mjesto iza trenutno prvoplasirane na Svjetskoj rang listi Katazine Sosne, reprezentativke Litavnije. Treća je bila Costanza Fasolis, takmičarka iz Italije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Bila je to druga medalja sa Svjetskog kupa za bh. takmičarku, a to su ujedno i jedina dva odličja za Bosnu i Hercegovinu. Utrkom u Francuskoj Tanović je završila svoju do sada najuspješniju sezonu u kojoj je osvojila ukupno osam medalja na UCI takmičenjima, od čega je upisala šest pobjeda. Trenutno zauzima deveto mjesto na UCI rang listi, a očekuje se i dodatni napredak nakon upisa bodova iz Francuske.

PROČITAJTE JOŠ:  Sjetili ga se prijatelji: Danas bi ubijeni Faris Pendek napunio 19 godina

“Izuzetno sam zadovoljna osvajanjem drugog mjesta na Svjetskom kupu u Francuskoj. Iako sam dala svoj maksimum Katazina je zasluženo odnijela pobjedu. Ove sezone smo imali nekoliko teških duela u kojima sam pokazala više snage, ali znala sam da je Katazina u dobroj formi i da je razlika u nijansama. Dvije medalje sa utrka Svjetskog kupa zvuči nevjerovatno te će ovo biti moja druga uzastopna sezona koju završavam u top deset na svijetu. Sada slijedi odmor te pripreme za narednu sezonu i veoma se radujem predahu jer je sezona bila iscrpljujuća”, rekla je Tanović.

PROČITAJTE JOŠ:  Čokolada sa plastikom pronađena i u Banjaluci

Utrka u Francuskoj važi za jednu od tehnički težih staza u kalendaru, sa dužinom od 85 kilometara i 2.200 metara visinskog uspona.

“Tanović ja dala svoj maksimum, ali ovaj put nije bilo dovoljno svježine da bi odnijela pobjedu. Ipak, osvojila je drugo mjesto i još jednu medalju u Svjetskom kupu. Na početku sezone imala je zdravstvenih problema sa alergijom, ali uprkos izazovima ostvarila je nevjerovatne rezultate. Sada je u planu potpuni odmor, a pripreme za narednu godinu počinju u novembru. Nakon upisa bodova očekujemo dodatni napredak na UCI listi. Za narednu sezonu ljestvicu sa ciljevima postavljamo još više”, rekao je Amar Njemčević, trener najbolje bh. biciklistkinje.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...