Svjetski prvak u snowboardingu poziva na Red Bull Home Run na Bjelašnici u subotu

- Advertisement -

U subotu 23. februara, na Bjelašnici će biti održana Red Bull Home Run utrka, a pred ovo zabavno takmičenje Markus Keller, svjetski prvak u snowboardingu, provjerio je stanje staze i putem videa pozvao ljubitelje zimskih radosti da u što većem broju dođu na olimpijsku ljepoticu.

Švicarski snowboarder Markus Keller, osvajač svjetskog zlata u ovom sportu, posjetio je Bjelašnicu i testirao stazu na kojoj će u subotu skijaši i snowborderi voziti masovni spust. Švicarac je bio jako zadovoljan kvalitetom snijega i tehničkim karakteristikama staze, za koju kaže da je vrlo zanimljiva.

On je snimio i simpatičan kratki video, kombinujući engleski i naš jezik, u kojem poručuje da je sve spremno za utrku te poziva sve da dođu na Bjelašnicu i dobro se provedu.

https://www.instagram.com/p/BuGofm1gaT_/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=gzr1auvt0ivy

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Keller je osvajač zlatne medalje na FIS Svjetskom snowboard prvenstvu 2003 u Kreischbergu (Austrija), u disciplini halfpipe. Učesnik je Olimpijskih igara 2006 i 2010, bio je prvak Švicarske u disciplinama halfpipe i freestyle, te odnosio pobjede u FIS Svjetskom snowboard kupu.

Red Bull Home Run je masovni spust skijaša i snowbordera, koji će ove zime biti održan na dvije olimpijske planine. Nakon Bjelašnice, gdje se ova utrka organizuje prvi put, 16. marta na redu je sad već tradicionalno, šesto druženje na Jahorini.

Učešće u utrci se ne plaća, a takmičiti se mogu amateri i rekreativci, bez obzira na spol. Registracija takmičara počinje u 12 sati u subotu, u Telemach Winterhani na Bjelašnici, odakle će u 15 sati takmičari krenuti prema startu. Najbržeg skijaša, boardera te žensku učesnicu i ove godine očekuju zanimljive nagrade.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Raspoloženje takmičara će podizati DJ-evi iz Brown Sugar RnB ekipe, koji sviraju od 15h i nakon utrke nastavljaju svirati na after partyju u Telemach Winterhani, na koji su pozvani svi takmičari i posjetioci. Ulaz na party je također besplatan.

Pravila utrke su jednostavna: takmičari na startu trebaju pretrčati 150 metara do svojih skija ili snowboarda, što brže se spustiti niz stazu, a prvi koji prođe kroz cilj je pobjednik.

Svi takmičari moraju imati kacigu i startni broj. Svaki namjerni fizički kontakt nosi diskvalifikaciju, a takmičari koji ne budu poštovali zacrtanu stazu biće isključeni. Mlađi od 16 ne mogu učestvovati, dok mlađi od 18 trebaju saglasnost roditelja.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...