Sport

Takmičarkama KRG Victoria 10 zlatnih medalja na turniru u Bugarskoj

0

Članice Kluba ritmičke gimnastike Victoria iz Sarajeva ostvarile su sjajne rezultate na 2. međunarodnom turniru “Queen Aida” održanom proteklog vikenda u gradu Haskovo u Bugarskoj.

U konkurenciji više od 600 takmičarki iz 15 klubova iz Bugarske, Portugala, Srbije, Makedonije i Crne Gore talentirane i perspektivne djevojčice osvojile su 10 zlatnih, sedam srebrenih i četiri bronzane medalje.

U A-programu briljirale su Ajna Maljanović (2008. godište) i Ena Poturak osvojivši po tri zlatne medalje – prvo mjesto u višeboju, u vježbi s obručem i u vježbi s loptom. Izvanredne nastupe upisala je i Hena Alihodžić (2006.) koja se okitila zlatom u višeboju i vježbi s obručem, te srebrenom medaljom u vježbi s čunjevima.

Ena Gavranović (2005.) osvojila je  srebro u vježbi s obručem i bronze u višeboju i vježbi s loptom, dok je najmlađoj takmičarki KRG Victoria u A-programu na ovom međunarodnom turniru – Arisi Salihagić (2011.) pripalo je  drugo mjesto.

– Izvanredni rezultati su kruna njihovog marljivog  i kontinuiranog rada. Iskrene čestitke svim takmičarkama, dojmovi pod kojima se vraćamo kući su fenomenalni. Pred ovim sjajnim djevojčicama  je još mnogo takmičenja, a osvojene medalje branit će već 11. maja na 6. međunarodnom Victoria Cup-u u dvorani “Ramiz Salčin” na Mojmilu, koji organizira naš klub i na kojem će, kao i prethodne godine biti jaka konkurencija – kazala je trenerka Almedina Zajko.

LIFE:  Solskjaer: Manchester United dostigao najnižu tačku u sezoni

Za KRG Victoria na turniru u Bugarskoj u B-programu nastupile su Alma Ćupina (2007.) koja je izborila prvo  mjesto u vježbi s obručem, treće mjesto u višeboju i četvrto  u vježbi s vijačom. Sa srebrenom medaljom u Sarajevo se vraćaju se i Džana Dervišević (2008.) – vježba s obručem, dok je u višeboju zauzela peto  mjesto. Zapažene nastupe imala je i Hened Borovac Bekaj (2007.) s drugim mjestom u vježbi s loptom, trećim mjestom s vijačom i petim mjestom u višeboju.

Zlato u B-light programu osvojila je Hena Ahmetspahić (2007.) u vježbi s obručem, Lamija Spahić (2009.) s istim rekvizitom osvojila srebro, a srebrena je i Ajša Džakmić (2012.) koja se publici i žiriju predstavila tačkom bez rekvizita, saopćeno je iz KRG Victoria.

Facebook komentari


Smajlović: Uvesti STEM obrazovanje za bolje nosioce bh. društva

Previous article

Antonija Avram i Tomislav Đurić urednički dvojac Dnevnika Nove BH

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Sport