Tamas Nagy i Biljana Cvijanović pobjednici sedmog Sarajevo Sberbank Polumaratona

- Advertisement -

 

Tamas Nagy iz Mađarske (1:07:10) i Biljana Cvijanović (1:15:28) iz BiH pobjednici su sedmog Sarajevo Sberbank Polumaratona. U najmasovnijoj sportskoj manifestaciji ulicama Sarajevo danas je trčalo oko hiljadu takmičara i takmičarki iz 25 zemalja što je dosadašnji rekord. Nagradni fond od 1400 eura uz ostale nagrade najboljima su uručili su dr. Ranko Čović dogradonačelnik Sarajeva, Edin Karabeg, predsjednik Uprave Sberbank, te Haris Keč, ispred hotela Bristol Sarajevo. Centru za kreativno odrastanje i ove godine donaciju je uručio Erol Mujanović, izvršni direktor udruženja «Marathon Sarajevo».

PROČITAJTE JOŠ:  Tragedija koja je potresla javnost: Tužilaštvo čeka nalaz obdukcije tijela majke i djeteta izvučenih iz rijeke Miljacke

Drugoplasirani polumaratonci su mađarski takmičari Lajoś Berec i Tünde Szabó, dok je treće mjesto u polumaratonu pripalo takmičarima iz Srbije Saši Stolić i Mariji Čegar Lukić. «Oborili smo rekord po broju učesnika i učesnica što potvrđuje da se sarajevski polumaraton razvio u važan sportski događaj koji osim promocije zdravog načina života ima i humanitarni karakter», istakao je Erol Mujanović, zahvalivši svim sponzorima koji kontinuirano podržavaju organizaciju Sarajevo Polumaratona.

PROČITAJTE JOŠ:  U Sarajevu nestao Fuad Hadžihasanagić (75), posljednji put viđen na Vratniku

Slađa Perunović i Jasmin Ljajić pobjednici su NATO Fun Run 4K trke. Drugoplasirani u ovoj trci su Selma Zrnić i Goran Stoiljković, dok su trećeplasirani Rahima Zukić i Osman Junuzović. «NATO Fun Run trka pokazuje da raste interes za zdravi način života i nadamo se da će u budućnosti iznjedriti i buduće maratonce i polumaratonce», istakao je Mujanović i najavio trku za žene «Djevojke na trčanju» koja će se održati 22. septembra ove godine u Sarajevu.

DSC_0608 DSC_0614 DSC_0618 DSC_0625 DSC_0738 NATO Fun Run pobjednice NATO Fun Run pobjednici Polumaraton 2013 pobjednica Biljana Cvijanovic Polumaraton 2013 pobjednice 2 Polumaraton 2013 pobjednice Polumaraton 2013 pobjednici Polumaraton 2013 pobjednik Urucenje donacije Centar za kreativno odrastanje

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...