Tanović i Del Alba osvojile drugo mjesto na UCI S2 Costa Blanca utrci

- Advertisement -

Najuspješnija bh. biciklistkinja Lejla Tanović i najbolja španska biciklistkinja Rocio Del Alba Garcia Martinez, takmičarke BH Tempo tima, osvojile su drugo mjesto na timskoj etapnoj utrci Costa Blanca kategorije UCI S2.

Pobjedu su u paru odnijele Belgijanka Michiels Githa i Australijanka Rebeca Mcconnell. Reprezentativke Estonije Janika Loiv i Greeta Steinburg, upotpunile su podiji osvojivši treće mjesto.

Na jednoj od najsprestižnijh utrka u Evropi koja se vozila u četiri etape nastupilo je 900 takmičara, dok su najbolji osvojili UCI bodove koji se boduju za plasman na Olimpijske igre u Tokio.

– Rocio i ja smo se slagali savršeno i svakog trenutka smo bile podrška jedna drugoj. Pokazale smo pravi timski duh kakav je potreban za osvajanje drugog mjesta pored ovako zahtjevne konkurencije. Etape su bile tehnički i fizički veoma izazovne što je bila sjajna priprema za ostatak sezone. Iako je ostalo još dosta do glavnog dijela sezone izuzetno sam zadovoljna svojom formom i pokazanim na utrci – rekla je Lejla tanović.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Tanović i njena partnerka su na sve četiri etape zauzele drugo mjesto kao i u generalnom plasmanu, što im je donijelo po 70 UCI bodova.

– Lejla i Rocio su vozile iskusno i uspjele su izbjeći ozbiljnije padove ili tehničke probleme. Lejla je još jednom svojim vožnjama pokazala da se može nositi sa najboljima na svijetu i siguran sam da ćemo do kraja sezone zabilježiti sjajne rezultate. Nakon samo nekoliko dana odmora čeka nas još jedan blok priprema za predstojeću sezonu – izjavio je selektor reprezentacije Amar Njemčević.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Naredna utrka za Tanović je XCO Chelva kategorije UCI C1, koja se također održava u Španiji, a nakon toga starta sa pripremama za etapnu utrku UCI S1 Grand Prix Banja Luka, na kojoj je prošle godine odnijela pobjedu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...