Tanović odnijela pobjedu na UCI S1 utrci u Banja Luci

- Advertisement -

Reprezentativka i najuspješnija biciklistkinja Bosne i Hercegovine Lejla Tanović odnijela je pobjedu na četverodnevnoj etapnoj utrci kategorije UCI S1 održanoj u Banja Luci.

Dominantnom pobjedom Tanović je upisala novih 120 UCI bodova, koliko donosi prvo mjesto u generalnom plasmanu. Tanović je nakon prve etape stekla prednost s nešto više od tri minute nad drugoplasiranom Francuskinjom Mantei Manon, saopćeno je iz MTB reprezentacije BiH.

Pokazatelj da se četverostruka balkanska prvakinja nalazi u sjajnoj formi ove sezone bila je treća maratonska i najteža etapa koja je vožena na Banj brdu. Stazu dužine 60 kilometara sa 2.000 visinskog uspona Tanović je završila sa prednošću većom od 30 minuta nad drugoplasiranom Francuskinjom.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Posljednja kružna etapa vožena je na Kastelu na kojoj je bh. takmičarka upisala svoju četvrtu etapnu pobjedu i odbranila titulu sa prošlogodišnjeg izdanja Grand Prix Banja Luka.

– Etapne utrke uvijek su zahtjevne ali veoma sam sretna što sam odnijela pobjedu i upisala novih 120 UCI bodova koji će mi donijeti napredak na UCI listi. Prve dvije etape sam startala rezervisano s obzirom na to da sam još uvijek osjećala umor od utrke u Slovačkoj, međutim prije starta najteže treće etape osjećala sam se sjajno i od početka vozila u svom ritmu i zapravo riješila utrku prije posljednje etape – rekla je Tanović.

PROČITAJTE JOŠ:  Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Naredno takmičenje za bh. takmičarku je UCI Marathon Series u Italiji koje će poslužiti kao zadnja priprema pred svjetsko prvenstvo koje se održava 25. oktobra u Turskoj.

– Lejla je pokazala veliko iskustvo na etapnoj utrci u Banja Luci i na sve četiri etape uspjela odvoziti sigurno, odnosno bez tehničkog defekta i odnijeti pobjede. Veliki broj utrka je otkazano usljed pandemije koronavirusa tako da je teško održavati takmičarsku formu, međutim Lejla je svojim rezultatima pokazala da se nalazi u sjajnoj formi pred svjetsko prvenstvo koje će biti naš glavni cilj ove sezone – izjavio je selektor reprezentacije Amar Njemčević.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...