Sport

Teniski turnir u Wimbledonu otkazan zbog pandemije COVID-19

0
Teniski turnir u Wimbledonu otkazan zbog pandemije COVID-19, Life.ba

Zbog globalne pandemije COVID-10 otkazano je ovogodišnje izdanje najprestižnijeg ATP turnira Wimbledona, javlja Anadolu Agency (AA).

Grand slam turnir u Wimbledonu bio je najavljen za period od 29. juna do 12. jula, ali organizatori su danas saopćili da turnir neće biti održan zbog prijetnje koju predstavlja širenje koronavirusa.

U saopćenju se navodi da 134. izdanje Wimbledona neće biti održano ove godine, već naredne godine u terminu 28. juni – 11. juli.

Organizatori turnira, koji slovi za nezvanično svjetsko prvenstvo u tenisu, obećali su da će vratiti novac svim ljubiteljima tenisa koji su već kupili karte za turnir. Da bi i odobrovoljili, organizatori će tim navijačima dati prednost pri kupovini karata naredne godine.

LIFE:  Bundesliga bi se mogla igrati pred praznim stadionima još godinu dana

Najstariji teniski turnir na svijetu tako je prvi put otkazan nakon Drugog svjetskog rata.

Koronavirus se krajem prošle godine pojavio u kineskom gradu Wuhanu, a potom se proirio u najmanje 180 država i teritorija. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je 11. marta proglasila globalnu pandemiju COVID-19.

Prema podacima američkog univerziteta “Johns Hopkins“, u svijetu je koronavirusom zaraženo više od 885.600 ljudi. Od posljedica zaraze umrlo je 44.200 oboljelih, a izliječeno je više 185.400 zaraženih.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *