Tokio: Uprkos korona virusu konačno održan testni događaj za Olimpijske igre

- Advertisement -

Uprkos širenju korona virusa organizaori Ljetnih olimpijskih igara u Tokiju konačno su uspjeli održati jedan probni događaj, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nedavna epidemija korona virusa organizatore je prisilila da otkažu ili odgode nekoliko planiranih događaja. Ali, Organizacioni odbor dozvolio je da se testni događaj sportskog penjanja održi u petak, ali uz nekoliko ograničenja, tačnije bez navijača i bez učešća vrhunskih sportista. Umjesto toga, objekat za sportsko penjanje testirali su amateri.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Gotovo svi sportski događaji i velika okupljanja u Japanu su otkazana kako bi se suzbilo širenje korona virusa. Predsezonske bejzbol utakmice igraju se bez navijača, fudbalska J-liga suspendovana je do 18. marta, a proljetni turnir u sumo hrvanju biće održan u praznoj dvorani. Škole su također, zatvorene širom zemlje.

Ipak, Međunarodni olimpijski komitet i Organizacioni odbor Tokio 2020. kažu da će se Olimpijske igre otvoriti prema rasporedu 24. jula, dok je početak Paraolimpijade planiran 25. augusta.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Virolozi, međutim, kažu da je nemoguće znati hoće li širenje virusa dopustiti da se to dogodi, te da je moguće otkazivanje ili odgađanje.

U Japanu je do sada zabilježeno 12 smrtnih slučajeva od zaraze korona virusom.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...