Trbić: Sparsi su iznjedrili više od 40 bh. reprezentativaca, ali pomoći nema

- Advertisement -

Košarkaši Sparsa iz Sarajeva sutra u 18 sati u dvorani “Novo Sarajevo” dočekuju ekipu Helios Sunsa, u pretposljednjem, 21. kolu regionalne ABA lige 2.

Sparsi žele ostvariti novu pobjedu kojom bi zadržali drugo mjesto na ligaškoj tabeli, a time i bolju poziciju u nadolazećem playoffu, ali, prema riječima trenera Marka Trbića, ovaj klub se susreće s mnogo većim problemima.

U izjavi za Fenu, Trbić ističe da je cilj Sparsa nakon ove sezone zadržati igrački kadar koji trenutno nastupa, ali da su se javili problemi finansijske prirode, jer nisu ispunjena obećanja koja su ovom klubu data s različitih nivoa vlasti.

– Mi smo zadovoljni ovim košarkašima i želimo ih zadržati. Mi smo prihvatili poziv da igramo u ABA ligi 2 iako smo klub s jednim od slabijih budžeta. Međutim, ljetos smo imali obećanja iz različitih institucija da ćemo dobiti finansijsku pomoć. To se nije desilo, nismo dobili niti jednu marku od septembra kada je liga počela – kazao je Trbić.

PROČITAJTE JOŠ:  Otkazana utakmica između BiH i Izraela

Ističe da niti jedan klub u BiH nije više “državni” od Sparsa, koji su iznjedrili više od 40 bh. reprezentativaca u posljednjih desetak godina.

– Govorim o svim selekcijama, ali evo seniorska selekcija BiH u svom sastavu, od 17 pozvanih igrača, devet je poniklo u Sparsima. To je više od pola reprezentacije BiH, a Spars već godinama finansira samo jedan čovjek. Ako Spars nikome ne treba, onda nećemo moći funkcionisati na ovakav način, niti stvarati nove košarkaše – objašnjava trener Sparsa.

PROČITAJTE JOŠ:  Oglasio se MUP ZDK: Važne upute pred sutrašnji meč BiH-Ukrajina

Dodaje da košarkaši Sparsa nisu dobili plate zadnja tri mjeseca, ali vjeruje da će klub ipak uspjeti izmiriti obaveze i završiti sezonu na pravi način.

Osvrnuo se i na sutrašnji duel protiv Heliosa, te upozorio da su Sunsi jedna od četiri ekipe u ABA ligi 2 koja je u ovoj sezoni uspjela nanijeti poraz Sparsima, zbog čega će njegovi košarkaši protiv ovog protivnika morati dati maksimum za pobjedu i za drugo mjesto na tabeli.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...