Trener Atalante nakon remija s Juventusom: Ovakvi penali se sude samo u Italiji

- Advertisement -

Gian Piero Gasperini, trener Atalante, bio je razočaran nakon sinoćnjeg remija 2:2 u Torinu u kojem je lider Juventus postigao golove iz dva penala. Nakon susreta je izjavio da se takvi penali sude samo u Italiji i nigdje drugo, prenosi Anadolu Agency (AA).

Oba penala je realizovao Cristiano Ronaldo i spasio “staru damu” poraza i neizvjesnosti u borbi za naslov šampiona Italije. Atalanta je dva puta vodila i bila bolji rival, ali joj to nije bilo dovoljno da kompletira iznenađenje u Torinu.

“Ovo su pravila, ali dobro, oni su svakako iznad svih pravila u Italiji. Šta smo trebali uraditi? Odsjeći ruke. Nije to prvi ovakav penal koji smo vidjeli, bilo ih je mnogo tokom cijele sezone, s mnogo timova. Ovo je ludilo i tumačenje pravila nije isto ovdje i drugdje. U drugim zemljama se ne sude takvi penali. Ovdje su takva pravila, u redu”, ljutito je nakon derbija kazao Gasperini za italijanske medije.

PROČITAJTE JOŠ:  Samira Hurem više nije selektorka ženske nogometne reprezentacije BiH

Atalanta je bila dominantna većim dijelom utakmice, posebno u prvom poluvremenu, a dva puta je vodila preko Duvana Zapate i Ruslana Malinovskog.

“Bio je to sjajan nastup protiv lidera Serie A. Rekao sam momcima da to tretiraju kao utakmicu​​ Lige šampiona, jer ćemo se u augustu suočiti s timovima tog nivoa. Uspjeli smo sve što smo zacrtali. Jako sam zadovoljan predstavom i vrlo razočaran što nismo pobijedili. Vodili smo do posljednje minute i učinili sve kako bismo zaslužili pobjedu. Rekli smo da nam je plasman u Ligu šampiona drugu godinu zaredom krajnji cilj, tako da je to hoćemo li biti treći ili drugi stvar prestiža, ali cilj ostaje isti”, zaključio je Gasperini.

PROČITAJTE JOŠ:  Historijski dan: Bolid Formule 1 na ulicama Sarajeva 9. juna

Šest kola prije kraja Serie A klub iz Torina je lider sa 76 bodova, a slijede ga Lazio sa 68, Atalanta sa 67 i Inter, koji ima utakmicu manje, sa 65.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...