Trener Intera: Nisam tražio da klub dovede Džeku

- Advertisement -

Antonio Conte, trener Intera, insistira na tome da nije zatražio da klub dovede Edina Džeku iz Rome.

Italijanski mediji posljednjih dana su najavljivali da Inter i Roma pregovaraju o razmjeni Edina Džeke i Alexisa Sancheza.

“Nisam tražio ništa od vlasnika. Uvijek sam govorio da ćemo se držati naših igrača do kraja sezone. Neću razgovarati o Džeki, jer je on igrač Rome i poštujem njegov klub i svoje igrače. Situacija je jasna, niko ne odlazi, osim ako neko nije nesretan i preda zahtjev za transfer. Ukoliko budemo imali priliku učiniti nešto bez trošenja novca, onda to možemo uraditi. Možemo samo raditi i biti tihi. Ne želim ova ometanja mog tima. Sanchez je igrač Intera i mora ostati koncentrisan“, istakao je Conte na konferenciji za novinare.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Navodno bh. reprezentativac je ušao u sukob sa trenerom “vučice“ Paulom Fonsecom zbog čega mu je, prema tvrdnjama italijanskih medija, oduzeta i kapitenska traka. Stoga posljednjih desetak dana Džeku povezuju sa mnogim klubovima, a među njima i sa Interom, prenosi Anadolu Agency (AA).

Džeko je u Romu stigao 2015. godine iz Manchester Cityja i od tada odigrao 242 takmičarske utakmice i postigao 114 golova. Iskusni 34-godišnji napadač za reprezentaciju BiH nastupio je 112 puta uz 59 pogodaka.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...