Trener Ozat zbog licenci za strance još ne zna tim Čelika za duel protiv Radnika

- Advertisement -

Čelik će u posljednjem susretu 21. kola BHT Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine u nedjelju na svom Bilinom polju ugostiti bijeljinski Radnik (14.30 sati), prenosi Fena.

Zeničani su u prošlom kolu na svom terenu poraženi od Zrinjskog s 0:2, dok je Radnik na svom terenu u utakmici bez golova remizirao protiv Željezničara. Čelik je tim porazom ostao na 11. mjestu sa 16 bodova, odnosno za po jedan bod je uvećao zaostatak za ekipama Mladosti iz Doboja kod Kaknja i tuzlanske Slobode. Radnik je s 30 bodova siguran na 6. mjestu.

-Očekuje nas teška utakmica i dobar protivnik. Još očekujemo vijest da li su gotove licence za strane igrače. Od toga zavisi kakva će biti naša ekipa. Neku posebnu nadu da ćemo dobiti licence nemam, jer da smo ih mogli dobiti do sada bismo ih dobili. Ali, moram imati nade i vjerovati da će licence biti gotove – kazao je na današnjoj pres-konferenciji trener Umit Ozat.

PROČITAJTE JOŠ:  Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

On također nije dobio boravišnu dozvolu pa zvanično nije ni registriran, ali je dodao kako bi volio da licence makar dobiju igrači.

-Prelazni rok je istekao i ti momci trenutno mogu samo trenirati. Trenutno u svijetu ne postoji nijedna država u koju bi mogli da odu. Ako ne dobiju licence, mogu samo trenirati – napominje Ozat, koji se nada podršci navijača, jer, kako je kazao, od njih jedino imaju podršku.

-Mislim da smo protiv Zrinjskog odigrali dobru utakmicu, imali šanse koje nismo iskoristili, ali smo bili zaslužili makar bod. Okrećemo se Radniku, koji je čvrsta ekipa, koja ima dobre napadače, ali se nadamo pobjedi- kazao je mladi Selim Žuna, koji je dodao kako nije jednostavno raditi u ambijentu kada se ne zna da li će svi igrači biti u kombinaciji za tim.

PROČITAJTE JOŠ:  Muzaferija: Danas sam se osjećala grozno, ali sutra želim jako dobar rezultat

Novinari na presici nisu dobili informaciju da li je sporno izdavanje boravišnih dozvola, odnosno licence za strance zbog neizmirenja poreskih obaveza iz prošle godine niti da li su dozvole tražene od strane Han Groupe ili kluba, za koji igrači trebaju nastupiti.

Zenički tim ni za ovu utakmicu još nije registrirao strane igrače: Tamirlana Džamalutdinova (Rusija), Emira Hana Topcua, Egrina Volkana, Firata Gullua i Alima Aykuta (Turska), Nemanju Zlatkovića (Srbije) i Elvina Yunuzadea (Azerbejdžana), koji su sa ekipom u Zenici, dok dozvole čekaju i za Sunday Alimia iz turskog Eskisehira i Nigerijca Okekea, koji su trenutno u Istanbulu (Turska).

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...