Tuchel: I dalje sam veliki pristalica VAR-a

- Advertisement -

Iako je njegov tim sinoć eliminisan iz osmine finala Lige šampiona u sudijskoj nadoknadi utakmice protiv Manchester Uniteda zahvaljujući odluci sudijskog video asistenta (VAR) Thomas Tuchel, trener Paris Saint-Germaina nakon utakmice je kazao da je i dalje veliki pristalica upotrebe video tehnologije u fudbalu, prenosi Anadolu Agency (AA).

PSG je imao prednost 2:0 iz prve utakmice na Old Traffordu, ali je sinoć na Parku prinčeva poražen sa 1:3 i eliminisan je, uprkos činjenici da je bio veliki favorit protiv desetkovanih gostiju.

Golove za United su postigli Romelu Lukaku u dva navrata i Marcus Rashford iz penala u sudijskoj nadoknadi, dok je jedini strijelac za “svece“ bio Juan Bernat.

“Veliki sam pristalica VAR-a i ostaje veliki pristalica VAR-a“, jasno je poručio Tuchel i nastavio:

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

“Kada je Diogo Dalot šutirao vidio sam loptu kako ide ravno preko prečke. Iznenadio sam se kada sam vidio da je to korner, jer to nisam vidio, a onda je odluka otišla na VAR, tako da sam znao da će dosuditi penal, jer je sudija imao dokaze. Ima previše tačaka gledanja na to da li je to penal ili ne. Udaljenost od igrača, da li on pomjera ruku, to je odluka 50-50. Neki kažu nije, neki kažu jeste. To je uvijek problem s igranjem rukom.“

No, Tuchel je na kraju, ipak, razočaran odlukom sudije Damira Skomine da pokaže na bijelu tačku.

“Dobiti penal za šutiranje sa 22 metra iznad prečke i dobiti penal nema smisla. Međutim, igrali smo 60 minuta na tankoj liniji i znali smo da se to može dogoditi. Bila je to teška odluka. Mislim da postoje razlozi zbog kojih možete dosuditi penal. Kada sudija ode na VAR znamo da ima razloga. Sa igranjem rukom imate slabe činjenice, ali ne i čvrste činjenice. Šut je neprecizan, a onda iznenada penal“, zaključio je Tuchel.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

U četvrtfinale Lige šampiona plasirali su se Ajax, Tottenham Hotspur, Porto i Manchester United. Preostala četiri tima biće poznata sljedeće sedmice, nakon što se odigraju preostala četiri revanš susreta osmine finala. Žrijeb parova četvrtfinala i polufinala Lige šampiona održaće se 15. marta u Nionu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...