Tuka: Sanjao sam ovaj trenutak, kada ću moći podijeliti radost s vama

- Advertisement -

Atletski klub Zenica upriličio je večeras prijem za svog člana, Kakanjca Amela Tuku, koji se sa 17. svjetskog prvenstva iz Dohe (Katar) vratio sa srebrnom medaljom oko vrata, osvojenom u trci na 800 metara.

Tuka je u emotivnom obraćanju kazao da je, kada je prošao drugi kroz cilj, samo sanjao kako će sreću podijeliti sa svojim ljudima, kada se vrati kući.

– Koja bi svrha svega ovoga bila da to ne mogu podijeliti sa vama. Ja svoj narod, svoju zastavu, svoju Bosnu i Hercegovinu nosim u srcu. Ostanite ponosni, pazite se i nemojte nikada zaboraviti svoju državu, vjeru… – kazao je Tuka.

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Pozvao je svoje navijače da pozdrave njegovog trenera Italijana Giannia Ghidinia, za kojeg je kazao da je najbolji trener na svijetu i najzaslužniji za njegov uspjeh.

Tuku su na Stadionu Kamberovića polje, gdje je i započeo atletsku karijeru i gdje se večeras okupilo oko 1.500 ljudi, dočekali i predsjednik zeničkog kluba Nedžad Heco, trener i selektor muške bh. reprezentacije Elvir Krehmić te njegovi klupski prijatelji i reprezentativci Hamza Alić, Dejan Mileusnić, Mediha Salkić, Maid Redžić, Sedin Heco, potpredsjednik Atletskog saveza Bosne i Hercegovine Suad Kaknjo i premijer Vlade Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić, zenički gradonačelnik Fuad Kasumović i mnogi drugi.

– Amel Tuka se čekao stoljećima. Nadam se da neće proći toliko vremena da se ponovo rodi jedan Amel Tuka – kazao je selektor Krehmić, dodavši da će Tuka novu priliku da se iskaže imati iduće godine na Olimpijskim igrama u Tokiju (Japan).

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Za Hamzu Alića, Tuka je veliki šampion.

– On je ponos BiH. Tuka, uz Božiju pomoć, može osvojiti i prvu medalju za BiH – kazao je on.

Zeničani su, na istom mjestu, doček za Tuku organizirali i prije četiri godine, kada je na 15. svjetskom prvenstvu u Pekingu (Kina) u istoj disciplini osvojio bronzanu, inače svoju i prvu svjetsku atletsku medalju za BiH.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...