U Banjaluci otvoreno Evropsko prvenstvo u raftingu

- Advertisement -

Slobodan Gavranović, gradonačelnik Banjaluke otvorio je večeras Evropsko prvenstvo u raftingu “Banjaluka – Vrbas 2015” u rafting centru „Kanjon“ u Karanovcu kod Banjaluke, javlja Anadolu Agency (AA).

Otvaranju je prethodilo predstavljanje 17 reprezentacija koje će se od sutra takmičiti u četiri discipline. Gavranović je rekao da je rafting staza na Vrbasu jedna od najljepših u Evropi i da će takmičari imati priliku da uživaju.

“Nesebičnim zalaganjem ljudi iz našeg rafting centra i lokalne vlasti uspjeli smo da osposobimo stazu koja je bila uništena u prošlogodišnjim poplavama i obnovimo ovaj centar i njegove resurse”, rekao je Gavranović.

Evropsko prvenstvo trajaće do 24. maja, a na njemu će učestvovati 53 tima iz 17 zemalja, odnosno oko 400 takmičara. Oni će nastupiti u konkurencijama mlađih juniora, juniora, seniora i veterana.

U Banjaluci otvoreno Evropsko prvenstvo u raftingu

Najbrojnija delegacija na Evropskom prvenstvu u Banjaluci je ruska, koja ima devet timova, a neki od njih su došli iz Sibira i putovali skoro 10.000 kilometara. Drugi po brojnosti su Česi sa osam timova, slijede Velika Britanija sa pet timova, te Turska sa tri. Na Vrbasu će se takmičiti i timovi iz Bugarske, Hrvatske, Danske, Finske, Gruzije, Njemačke, Mađarske, Italije, Rumunije, Srbije, Slovačke, Slovenije i BiH, koju će predstavljati članovi banjalučkog Dajak kluba i Vrbasa, zeničke Bosne i Une Akvarius iz Bihaća.

“Sve ekipe su tu. zvanično smo otvorili prvenstvo. Rafteri su poznati da vole da se zabavljaju to je jedna velika familija. Praktično takmičenje je počelo, trenizi su zvanično završeni i sutra kreće prva disciplina. Jako je puno favorita, sigurno Rusi, Slovaci, Česi pretenduju na prva mjesta međutim mislim da će i Bosna i Hercegovina imati jako velike šanse, momci su jako dugo radili i nadamo se jednoj medalji”, rekao je Aleksandar Pastir, direktor Evropskog prvenstva.

Igor Kuzmanović iz banjalučkog Dajak kluba, predstavnika BiH na Evropskom prvenstvu, izjavio je da je velika konkurencija i da ima dosta ozbiljnih ekipa.

PROČITAJTE JOŠ:  U Bihaću izboden Arnel Bulić, nekadašnji vicešampion svijeta u kikboksu

“Ali mi smo već dugo zajedno, pogotovo smo se spremali da dostojno, kao pravi domaćini odradimo ovo prvenstvo. Želja je medalja u bar jednoj disciplini, a recimo da smo spremni jako dobro za sprint, H2H i spust, slalom, šta bude”, rekao je Kuzmanović objašnjavajući da su Slovenci i Rusi favoriti za sve discipline, a da su Česi i Slovaci “uvijek nezgodni, pogotovo za slalom”.

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Tonči Amižić, iz Hrvatskog kluba “Delta sport”, rekao je da je njegov klub dolazio u Banjaluku još 2009. godine na svjetsko prvenstvo i svake godine dolaze na evro kup.

“Ne očekujemo neke odlične rezultate, malo smo podmladili ekipu, promjenili smo članove tako da sad manjkamo sa iskustvo, ali se nadam da ćemo se progurati možda ispod polovice. Najjači smo u sprintu i H2H, uvijek smo bili najjači u njima. Mislim da najviše šansi imamo u sprintu za neki bolji plasman, a H2H nadamo se da se na Bijelom buku uvijek može nekako progurati sa boljim timom”, kazao je Amižić.

Nenad Miković, član rafting reprezentacije Srbije, inače član tima “Vir” iz Pančeva kaže da njegov tim već skoro deset godina dolazi u Banjaluku

“Ovo nam je jako poznata staza i očekujemo dobre rezultate, kao i naši mlaži juniori do 23 godine i mi kao seniorska ekipa. Najviše očekujemo u H2H jer je to naša disciplina”, rekao je Miković.

Na svečanom otvaranju Evropskog prvenstva u raftingu nastupila je banjalučka Etno grupa “Trag”.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...