U svijetu fudbala zvanično počeo ljetni transfer rok

- Advertisement -
– Među velikanima evropskog fudbala najaktivnija ovog ljeta je uprava španskog Real Madrida koja je već izdvojila stotine miliona eura za velika pojačanja

ISTANBUL (AA) – U svijetu fudbala danas je zvanično počeo period za transfer i registraciju igrača, trenera i drugog osoblja, javlja Anadolu Agency (AA).

Shodno pravilima Svjetske fudbalske organizacije (FIFA) transfer period će trajati do 2.septembra, kada će biti poznati konačni sastavi klubova koji će se širom svijeta boriti za trofeje.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Klubovi će moći dovoditi igrače i stručno osoblje i u zimskom prelaznom roku koji će trajati od 4. do 31. januara naredne godine.

Među velikanima evropskog fudbala najaktivnija ovog ljeta je uprava španskog Real Madrida koja je već izdvojila stotine miliona eura za velika pojačanja.

Klub sa “Santiago Bernabeua“ potvrdio je dolazak Ferlanda Mendyja, lijevog beka za kojeg su Lyonu izdvojili 50 miliona eura. To je već peto pojačanje jer su prije Mendyja za Real potpisali Rodrygo (54 miliona), Eder Militao (50 miliona), Luka Jović (65 miliona) i Eden Hazard (100 miliona).

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Španski mediniji tvrde da Real neće stati sa pojačanjima te da sada pokušavaju dovesti francuske zvijezde Kyliana Mbappea i Paula Pogbu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...