U Taekwondo savezu BiH zadovoljni urađenim u 2018: Dobri rezultati motivacija za još bolji rad

- Advertisement -

Manifestacija pod nazivom ”Sarajevski dani svjetskih rekorda” održana je ,u organizaciji Taekwondo saveza BiH,  u hotelu Hollywood na Ilidži. Stručni seminar su vodili Belmir Berberović i Haris Husić.

Cilj je bio da treneri budu spremni za eminentni turnir G1 koji će se 2019. godine u oktobru održati u BiH.

Piše: Edin Isanović

Također, na pres konfereneciji koja se održala prisutnima su se obratili August Orlović, predsjednik Taekwondo saveza BiH, Nijaz Džaka i Samir Šarić, članovi Izvršno odbora Saveza.

Predsjednik Orlović je naglasio kako je 2018. godina bila izuzetno uspješna.

”Tri medalje sa nedavno održanog Evropskog prvenstva u Španiji potvrđuju da smo na pravom putu. Kada se podvuče crta, moram biti zadovoljan. Taekwondo sport u našoj zemlji konstantno korača naprijed. Ubijeđen sam da ćemo naredne godine u ovo vrijeme biti još uspješniji”, kazao je prvi čovjek Saveza.

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Nijaz Džaka je naglasio kako su dobri rezultat plod sjajnog rada u klubovima.

”Možemo biti zadovoljni ostvarenim u ovoj godini. Dobri rezultati na međunarodnoj sceni to potvrđuju. Ipak, morate znati da iza svakog osvojenog odličja stoji mnogo održanih treninga, naporan rad i mnogo prolivenog znoja. Optimista sam kada se govori o taekwondou u 2019. godini. Jedna poslovica kaže ‘Ako ne napreduješ, nazaduješ’, a taekwondo u BiH sigurno napreduje”, istakao je Džaka.

Samir Šarić, čovjek koji je u proteklom periodu uradio mnogo posla za dobrobit Taekwondo savezs BiH i koji je zadužen za vanjsku politiku saveza, tvrdi da ovaj sport doživljava progres.

” Bez dvojbe, taekwondo u našoj zmlji korača stazama uspjeha. Rezultati u 2018. godini mnogo toga govore, a i ja , kao moji prethodnici, moram biti zadovoljan. Posebno sam ponosan što ćemo u 2019. biti domaćini eminentnog G1 turnira. Trebamo spremno dočekati taj događaj”, kazao je Šarić.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Nakon toga je održan događaj ”Sarajevski dani svjetskih rekorda” u cilju promocije taekwondoa. Također, treba istaći da su dodijeljene zahvalnice za medije.

Prisutne je zabavljao, a istovremeno je nadgledo manifestaciju Muhamed Kahrimanović, čovjek koji je obarao svjetske rekorde u razbijanju kokosovih oraha.

Belmin Omanbegović je uspio da oduševi prisutne svojim nastupom gdje je pravio salta i glavom razbijao ploče od siporeksa. Džejla Makaš i Ada Avdagić težile su da sa štiklama probiju što više balona, a više uspjeha imala je Ada. Srđan Ristić iz Srbije i pripadnik specijalne jedinice MUP-a  KS Kenan Meradnović, koji se takmičio u čast poginulih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, težili su da obore rekord na zahtjevom vratilu. Nažalost, nisu uspjeli.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...