UEFA: Do aprila o prisustvu publike na Evropskom prvenstvu

- Advertisement -

Evropska fudbalska federacija (UEFA) saopštila je večeras da ostaje odlučna u održavanju Evropskog prvenstva u 12 zemalja, ali je zemljama dat rok do aprila da odluče da li će publika moći da prisustvuje utakmicama, javlja Anadolu Agency (AA).

Čak i pre nego što je pandemija koronavirusa poremetila prošlogodišnje planove UEFA, prvenstvo je bilo logistički izazovno, jer podrazumeva utakmice na više stadiona u različitim zemljama.

Planovi su dodatno iskomplikovani drugim talasom koronavirusa, koji je doveo do novih mera zaključavanja širom Evrope i toga da se utakmice igraju na praznim stadionima.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Zbog koronavirusa je i operativni sastanak UEFA, koji je predvodio predsednik Aleksander Čeferin, danas održan online.

“UEFA ostaje posvećena održavanju prvenstva Euro 2020 u 12 gradova, kao što je i planirano. Optimističan sam, ali znam da će stvari biti drugačije zbog virusa, zbog čega je važno da se gradovima i vladama da što više vremena kako bi formirali kompletnu sliku o tome šta će biti moguće u junu i julu”, rekao je Čeferin.

Takođe, zbog situacije, gradovima je dato do početka aprila da naprave planove o tome da li je moguće da publika prisustvuje utakmicama.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Stadion Wembley će biti domaćin najviše utakmica, a na tom londonskom stadionu trebalo bi bude održano polufinale i finale.

Utakmice će biti održane i u Dablinu, Bakuu, Minhenu, Rimu, Sankt Peterburgu, Kopenhagenu, Bukureštu, Amsterdamu, Budimpešti, Glazgovu i Bilbau.

“Publika je jako bitan deo onoga što fudbal čini posebnim. Moramo pružiti maksimum kako bismo videli šta je moguće da se osigura njihov povratak na stadione”, dodao je Čeferin.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...