Sport

UEFA: Do aprila o prisustvu publike na Evropskom prvenstvu

0
UEFA: Do aprila o prisustvu publike na Evropskom prvenstvu, Life.ba

Evropska fudbalska federacija (UEFA) saopštila je večeras da ostaje odlučna u održavanju Evropskog prvenstva u 12 zemalja, ali je zemljama dat rok do aprila da odluče da li će publika moći da prisustvuje utakmicama, javlja Anadolu Agency (AA).

Čak i pre nego što je pandemija koronavirusa poremetila prošlogodišnje planove UEFA, prvenstvo je bilo logistički izazovno, jer podrazumeva utakmice na više stadiona u različitim zemljama.

Planovi su dodatno iskomplikovani drugim talasom koronavirusa, koji je doveo do novih mera zaključavanja širom Evrope i toga da se utakmice igraju na praznim stadionima.

Zbog koronavirusa je i operativni sastanak UEFA, koji je predvodio predsednik Aleksander Čeferin, danas održan online.

“UEFA ostaje posvećena održavanju prvenstva Euro 2020 u 12 gradova, kao što je i planirano. Optimističan sam, ali znam da će stvari biti drugačije zbog virusa, zbog čega je važno da se gradovima i vladama da što više vremena kako bi formirali kompletnu sliku o tome šta će biti moguće u junu i julu”, rekao je Čeferin.

LIFE:  Hadžibegić: Zašto i Barbarez ne bi dobio šansu, svi smo bili početnici

Takođe, zbog situacije, gradovima je dato do početka aprila da naprave planove o tome da li je moguće da publika prisustvuje utakmicama.

Stadion Wembley će biti domaćin najviše utakmica, a na tom londonskom stadionu trebalo bi bude održano polufinale i finale.

Utakmice će biti održane i u Dablinu, Bakuu, Minhenu, Rimu, Sankt Peterburgu, Kopenhagenu, Bukureštu, Amsterdamu, Budimpešti, Glazgovu i Bilbau.

“Publika je jako bitan deo onoga što fudbal čini posebnim. Moramo pružiti maksimum kako bismo videli šta je moguće da se osigura njihov povratak na stadione”, dodao je Čeferin.

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like