Life newsSport

UEFA: Reprezentacije za Evropsko prvenstvo mogu prijaviti 26 igrača

0
UEFA: Reprezentacije za Evropsko prvenstvo mogu prijaviti 26 igrača, Life.ba
Cristiano Ronaldo, arhiv

Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) službeno je objavila da će na Evropskom prvenstvu ove godine sve reprezentacije imati pravo da prijave 26 igrača, umjesto 23 kako je bilo do sada, prenosi Anadolu Agency (AA).

Rok za registraciju sastava za EURO je 1. juna. Predstojeće Evropsko prvenstvo, koje se trebalo igrati prošle godine, ali je otkazano zbog pandemije koronavirusa, počeće 11. juna, a završiti 11. jula.

“Sastavi reprezentacija za EURO 2020 će imati do 26 igrača. Spiskovi sastava trebaju biti dostavljeni do 1. juna, ali timovi će moći izvršiti neograničen broj zamjena u slučaju ozbiljnih povreda ili bolesti prije prve utakmice. Golmani mogu biti zamijenjeni tokom turnira u slučaju da fizički nisu sposobni za igru, čak iako su jedan ili dva golmana u sastavu i dalje na raspolaganju“, saopštili su iz UEFA-e.

LIFE:  Činčila je objavila novi spot "Pogledaj"

Pod ozbiljnom bolešću smatraće se i pozitivan slučaj COVID-19 ili ukoliko je neki igrač bio u bliskom kontaktu sa osobom zaraženom koronavirusom.

Evropsko prvenstvo igraće se u 11 gradova, a finale je zakazano za 11. juli na stadionu Wembley u Londonu. Naslov šampiona Evrope braniće Portugal.

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like