Hvalospjev o Ronaldu i priča o dvije karme!

- Advertisement -

Karma! Prema definiciji načelo uzrošnosti gdje su namjera i djelovanje pojedinca utjecaj na budućnost tog pojedinca. Pojednostavljeno, dobra namjera i dobro djelo će stvoriti dobru karmu i sretnu budućnost, dok će loše namjere i djela pokrenuti lošu karmu i buduću patnju. Dosta filozofije, sad idemo na konkretnom primjeru objasniti definisano.

Piše: Cantona

Dan je 20. februar 2019. godine, djelo jednog pojedinca je ovo:

Djelo trenera ekipe nakon vodstva njegove ekipe 2:0  u Madridu!

Dan je 12. mart 2019. godine i plastičan primjer Karme djela iznad izgleda ovako:

https://www.youtube.com/watch?v=6HfyI7hOjiw

Siguran sam da cijeli Madrid, sa svim svojim predgrađima, plače nakon završetka utakmice u Torinu na Allianz Stadiumu. „Građanski/radnički“ dio Madrida, jer ih je izbacio, a ovaj “kraljevski“ dio jer ih je neko nagovorio da ga prodaju…

Jedini krivac za rijeke madridskih suza sinoć je Cristiano Ronaldo! Čovjek koji je u tih 90 minuta pokazao i dokazao (a dokazivao je prvo u 27.; zatim u 48. i u 86. minuti) da je jedan od “top 3“ svih vremena…..ok, ok, “top 4“ (dvojicu iz ovog društva, Pelea i Maradonu nisam imao priliku nešto puno gledati).

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Bez imalo borbenosti, želje i htjenja su nastupili igrači slavljenika iz prvog videa. Mada je utisak da ih je Juventus svojom igrom, u čijem sastavu nije bilo igrača a da nije odigrao na vrhunskoj razini, natjerao da bezglavo i bezidejno izgledaju kako u napadu, a za njih nepojmljivo, tako i u odbrani.

Can, Pjanić i Matuidi su odigrali maestralnu utakmicu, tako da je broj napada, a posebno opasnih akcija gostiju sveden skoro na statističku pogrešku.

I dok svi, apsolutno opravdano, slave Ronalda i njegovu još jednu vrhunsku predstavu, ne mogu a da se ne sjetim Buffona, koji je u 40. godini, kao “zreli nogometni starac“ potpisao prošle godine za PSG, nadajući se da je tu najbliže osvajanju još jedne Lige prvaka….ukoliko Szczesny, 1. juna 2019. godine na Wanda Metropolitanu podigne pehar sa obje ruke iznad glave, to će biti školski primjer broj 2 definicije s početka ovog teksta.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Manchester City je uspio postići 7, a primiti 0 golova u revanšu na svom terenu protiv gostiju iz Gelsenkirchena (Manchester City – Schalke 7:0). Mrežu protivnika su pogađali redom, Aguero, Sane, Sterling, Silva B., Foden i G. Jesus (neki dva puta neki jednom) tako da je ukupni rezultat ovog dvomeča 10:2 s tim da Schalke još uvijek nije siguran hoće li i iduće godine igrati Bundesligu.

Večeras su na programu utakmice u Munchenu i Barceloni, nakon kojih ćemo dobiti i posljednje dvije kuglice u šeširima za četvrtfinale. Prve utakmice ovih suparnika su završile identičnim rezultatima, bez golova. Ne znam kako, al sam siguran da ni jedna ni druga utakmica, večeras neće završiti bez golova.

21:00   Barcelona – Lyon

21:00   Bayern – Liverpool

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...