Umjesto analize: Posljednja promjena na otoku

- Advertisement -

Lique 1 već dugo vremena u ovoj sezoni nije zanimljiva kada je u pitanju vrh tabele i titula prvaka, ali borba za pozicije neposredno ispod PSG-a na tabeli, postaje sve zanimljivija.

Konkuriše tu pet, šest, ozbiljnih klubova koji svojom igrom odskaču od ostatka lige.

Jedan od najozbiljnijih kandidata za europske pozicije na tabeli je Marseille koji je u prelaznom roku za tu svrhu iz Nice u svoje redove doveo Maria Ballotelija, koji je odmah počeo davati golove u novom klubu (Marseille – St.Etienne 2:0).

Ali, u budućnosti bi mali “problem“ za Marseille mogao biti ako se Mario više posveti tome kako da proslavi gol, a manje tome kako da ga postigne (ispod je video kako je to učinio sa posljednjim golom)

https://www.youtube.com/watch?v=YJ4NUqsZCIg

Vikend iza nas je u Serie A je ponudio dva derbija. Derby della Capitale su u Rimu igrali Lulić i Džeko (i to svih 90 minuta). Uspješniji, sa tri gola razlike, bio je kapiten nebeskoplavih Lulić (Lazio – Roma 3:0).

Rezultat nam govori kako je Vučica uveliko mislima na Dragao stadionu u Portu. Drugi derbi su u nedelju navečer odigrali Napoli i Juventus koji je Stara dama rutinski riješila u svoju korist, a time stavila i tačku na ovogodišnji skudeto.

Ali, jednog dana, ustvari siguran sam da će to decenije biti, kada Fortuna počne da vraća sve ono što je ovih godina uskratila Napoliju, neka buduća generacija Napolitanaca će uživati na “krovu“ i Italije i Europe, a sve to zaslugom ove današnje generacije koja jednostavno nema sreće i isključivo sreće.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Mire (Pjanić) se potrudio da u samo 47 minuta, koliko je proveo na terenu, sve rubrike zapisnika ovog meča popuni svojim imenom (i u rubrici strijelaca i u rubrici kartona se pojavljivao).

Remek djelo Pjanića sa ovog meča možete pogledati u videu ispod

Porazom od Augsburga u ovom kolu, Borussia Dotmund (Augsburg – B.Dortmund 2:1) je došla do toga da ima isti broj bodova na vrhu tabele kao i Bayern koji je na poziciji dva.

Bayern je pobjedom u gostima protiv B.Monchengladbah (B.Monchengladbach – Bayern 1:5) i službeno istopio sav minus koji je imao naspram milionera iz Dortmunda.

Takmičenja u Ligi prvaka (očekivan je oproštaj B.Dortmund večeras protiv Tottenhama) u velikoj mjeri bi moglo odrediti prvaka Bundeslige.

Vedator je učestvovao dvadesetak minuta u pobjedi Herthe protiv Mainza (Hertha-Mainz 2:1) dok Bičakčić nije bio u sastavu Hoffenheima zbog povrede (Frankfurt-Hoffenheim 3:2).

U subotu je Asmir Begović sa klupe posmatrao kako Man. City jednu od milion šansi pretvara u gol protiv njegovog Bournemoutha (Bournemouth – Man.City 0:1) te je tim golom stigao na vrh tabele misleći da je to samo privremeno dok ne završi liverpoolski derbi u nedjelju.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Salah, Mane i Firmino gube snagu i lepršavost koja ih je krasila, naročito, u periodu oko Božića prošle godine.

Nakon derbija protiv Evertona prepustili su vrh tabele “građanima“. Još samo da ih Bayern eliminiše iz Lige prvaka pa da od idealne sezone dobiju sezonu za zaborav.

Londonski derbi su u subotu odigrali Tottenham i Arsenal (Tottenham – Arsenal 1:1) i nakon milion odigranih susreta u ligi i domaćin je upisao neriješeni rezultat.

Sad kad znamo da je preminuo Luke Perry (zvijezda Beverly Hillsa), bez da smo i gledali meč, možemo pretpostaviti da je za Arsenal gol postigao Ramsey.

Kako je to postići gol Barceloni na svom terenu, trebalo bi malo vremena da se igrači Reala prisjete.

I nakon subotnjeg “klasika“ drugog u četri dana (u kupu ih je Barca isprašila sa tri komada) igrači Barcelone stadion Bernabeu su napustili kao pobjednici (Real – Barcelona 0:1) ovaj put bez da su dopustili domaćinu da se ponadaju drugačijem ishodu. Ovakav Real, kakav smo gledali u prošloj sedmici u duelima protiv Barce, znatno povećava šanse Ajaxa večeras.

Piše: Cantona

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...