[umjesto analize] Žuto plavi vikend: Pjaniću osmi trofej u karijeri, hat-trick Prevljaka

- Advertisement -

Većina nogometnih reprezentativaca Bosne i Hercegovine, na koje novoimenovani selektor Ivaylo Petev računa u predstojećim kvalifikacionim utakmicama za Svjetsko prvenstvo, imala je ovog vikenda zapažen nastup za svoje klubove. Za čitatetelje portala Life.ba nastavljamo analizirati formu naših reprezentativaca.

Piše: Enver Bogućanin

Defanzivci raspucani proteklog vikenda

Prvi golman reprezentacije BiH Ibrahim Šehić odbranio je gol svoje ekipe Konyaspor, koja je u 33. kolu turske Super Lige odigrala bez golova sa ekipom Kayserispor. Za Konyaspor je cijeli susret odigrao i Amir Hadžiahmetović, dok je nekadašnji igrač Sarajeva Amar Rahmanović ušao pri kraju susreta.

Rezervni golman reprezentacije Nikola Vasilj branio je i u ovom kolu poljskog šampionata, a  njegova Zorya Lugansk poražena je u gostima od Vorskle Poltava sa 4:2.

Igrači Rijeke Stjepan Lončar i Luka Menalo učestvovali su u pobjedi svoje ekipe u utakmici protiv zagrebačke Lokomotive. Za goste je igrao i naš defanziavac Branimir Cipetić.

PROČITAJTE JOŠ:  Učenik (15) preminuo nakon što je pretučen ispred škole

Darko Todorović je odigrao cijeli susret u kojem je njegov Hajduk poražen na Poljudu od Osijeka rezultatom 1:0.

U 29. kolu Bundeslige novi drugoligaš Schalke poražen je na gostujućem terenu od Freiburga sa 4:0. Sead Kolašinac i Ermedin Demirović nastupili su za svoje ekipe.

Aktuelni prvak Švedske Malmo dobro je ušao i u novu sezonu. U drugom kolu Alisvenskana dobili su ekipu Hacken sa 2:1, a naš internacionalac Anel Ahmedhodžić  bio je strijelac vodećeg gola za Malmo.
Štoper reprezentacije Denis Hadžikadunić odigrao je cijeli meč za Rostov, koji je na gostovanju u Moskvi poražen od drugoplasirane ekipe ruskog prvenstva Lokomotive rezultatom 4:1. Jedini gol za goste djelo je našeg internacionalca.

Edin Džeko ušao s klupe

Finalnu utakmicu Kupa Španije, u kojoj je Barcelona savladala Athletic Bilbao sa 4:0, naš Miralem Pjanić odgledao je sa tribina. Ovo je njegov prvi trofej za katalonce, a osmi u karijeri.

PROČITAJTE JOŠ:  Osumnjičeni za ubistvo malene Danke Ilić na saslušanju u Tužilaštvu

U okviru 31. kola Serie A, na stadionu Olimpico u Torinu snage su odmjerili domaćin Torino i Roma. U utakmici, u kojoj je Torino je zabilježio važnu pobjedu u borbi za opstanak, naš Edin Džeko je u igru ušao polovinom drugog poluvremena, dok je, sa druge strane, Amer Gojak cijeli susret presjedio na klupi za rezervne igrače.

Najbolji pojedinac u duelu belgijskih prvoligaša Charleroia i Eupena, koji je završen trijumfom gostiju 3:2, bio je Smail Prevljak. Ekipa Eupena sve golove je postigla u prvom poluvremenu, a trostruki strijelac bio je naš napadač.
Nastupe su proteklog vikenda upisali su i reprezentativci Siniša Saničanin (FK Vojvodina), Eldar Ćivić (Ferencvaros TC), Gojko Cimirot (Standard Liège), Rade Krunić (AC Milan) i Edin Višća (Basaksehir).

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...