Uspješno završen ”Džanan Musa Telemach košarkaški kamp za mlade Bjelašnica 2019’’

- Advertisement -

Treći kamp pod nazivom:”Džanan Musa Telemach košarkaški kamp za mlade Bjelašnica 2019’’ počeo je 6. jula i trajao je sedam dana. U radu je učestvovalo 98 mladih košarkaša i košarkašica iz cijele BiH, a bili su prisutni i gosti iz Makedonije, Njemačke, Austrije, Švedske i Velike Britanije. Kamp od prošle godine ima međunarodni karakter. Mladi košarkaši i košarkašice trenirali su uz 15 trenera iz BiH i regiona. Gosti kampa bili su reprezentativac BiH Edin Atić i euroligaški sudija iz Hrvatske Sretan Radović. Oni su održali izuzetno zanimljiva predavanja.

”Džanan Musa, promotor kampa, radi obaveza u NBA ligi nije mogao biti s nama. Ipak, organiziran je video call preko skype-a te su mu mladi postavljali pitanja na koje je on odgovarao. Također, svim učesnicima ostavio je svoju e-mail adresu na koju su mu  postavljali pitanja kad god su željela, a on je odgovarao”, kazao je ispred organizator kampa Sejo Bukva, direktor Košarkaškog kluba KOŠ.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Dakako, organizatori kampa naglašavaju kako su izuzetno zadovoljni  odazivom mladih košarkaša i košarkašica, kao i fantastičnom atmosferom.

Dodaju kako se radilo naporno i da se treniralo od dva do tri puta dnevno. Na koncu, učile su se nove vještine čarobne igre pod obručima.

Organizatori podvlače kako su ostvarili cilj, a to je da mladi košarkaši i košarkašice razvijaju talenat i da shvate da samo trudom i radom mogu postići da možda jednog dana postanu profesionalci.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Posljednjeg dana kampa održana su finalna takmičenja na kojem su dodjeljene nagrade najuspješnijima. Proglašene su i najbolje petorke podjeljene po grupama, najbolji šuteri za dva i tri poena, najbolji šuteri slobodnih bacanja, a organizovano je i nadmetanje u košarkaškom poligonu gdje su najbolji nagrađeni.

S obzirom na brojnost, mladi košarkaši i košarkašice bili su podijeljeni po grupama prema starosnoj dobi. Bez dvojbe, učesnici kampa imali su vrhunske uslove na Bjelašnici.

Na kraju, organizatori naglašavaju kako je najveće zadovoljstvo vidjeti mlade košarkaše i košarkašice zadovoljne i sretne. Stekli su nova znanja i nova  prijateljstva.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...