Utakmica Slovenija – Hrvatska na tv Nova BH

- Advertisement -

Nova BH gledateljima donosi prvi ciklus kvalifikacijskih utakmica nogometne reprezentacije Hrvatske za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru. Gledatelji će tokom marta moći uživati u susretima koje bi Vatrene mogle odvesti korak bliže smotri najboljih selekcija svijeta. Kroz sedmicu nogometa na Novoj BH vodit će vas prepoznatljiva TV lica i dugogodišnji sportski komentatori, kojima će se u specijalnim emisijama prije i nakon svake utakmice pridružiti i brojni gosti – profesionalci, nogometni stručnjaci te bivši reprezentativci.

Vatreni favoriti u sva tri susreta

Vatrene očekuje komšijski derbi na otvaranju kvalifikacija. Slovenija će 24. marta ugostiti Hrvatsku. Sa jedne strane Kek, Handanović, Iličić, a sa druge Dalić, Modrić, Kramarić. Dobar start u kvalifikacijama je izuzetno važan. Hrvatska jeste favorit, ali za konačan ishod nešto će se pitati i domaći tim! No, ono što je sigurno jeste da Hrvatska želi na Svjetsko prvenstvo. Kipar može biti lagan protivnik na tom putu. Ali, opuštanja za Modrića i društvo ne smije biti. Hrvatska je favorit, ali potvrda dolazi na terenu. Druga domaća utakmica za Vatrene je i najlakša. Dalić sa svojim igračima dočekuje Maltu, za uspješan kraj prvog ciklusa. Ako budu slavili, plasman na smotru najboljih selekcija svijeta je bliže.

PROČITAJTE JOŠ:  Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Utakmica Slovenija – Hrvatska igra se 24.3. a utakmicu možete pogledati od 23.15 sati u programu tv Nova BH.

Kvalifikacije za Mundijal igrat će se od marta do novembra 2021, a na Svjetsko prvenstvo iz Evrope plasirat će se 13 reprezentacija, odnosno pobjednici deset kvalifikacionih grupa i tri nacionalna tima iz baraža. U play-offu nastupit će 10 drugoplasiranih iz kvalifikacionih grupa te tri najbolja pobjednika iz grupa prema rangu takmičenja posljednje sezone UEFA Lige nacija (reprezentacije koje kroz kvalifikacije ne izbore nastup na Svjetskom prvenstvu ili ne budu u doigravanju).

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pjevačica Sabina Dodik: Zeničanka koja svira klavir i violinu oduševila obradom hita Šemse Suljaković

Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru igrat će se od 21. novembra do 18. decembra 2022. godine.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...