Utakmicom na splavu odbojkašice na pijesku najavile Svjetsko prvenstvo

- Advertisement -

Svjetsko prvenstvo u odbojci na pijesku ovog mjeseca doslovno uplovljava u Hamburg. To su na simboličan način najavile prošlogodišnje finalistkinje utakmicom na splavu kojeg je rijekom Elbom vukao brod tegljač.

U dvoboju koji je mamio poglede nastupile su olimpijska i svjetska prvakinja, ujedno domaća uzdanica, Laura Ludwig i njena nova partnerica Maggie Kozuch protiv prošlogodišnjih osvajačica srebrene medalje – Markete Slukove i Barbore Hermannove.

Za izradu jednokratnog terena trebalo je 74 tone pijeska, kojim je zasuta improvizirana plutajuća paluba, te jedan snažan brod da vuče „utakmicu“ rijekom pored slavne hamburške koncertne dvorane Elbphilharmonie, poznate i kao Elphie.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

U ovoj borbi je bila potrebna veća preciznost nego ikad, a odbijeni smečevi završavali su u vodi kojom su dva najbolja svjetska para u ovom sportu bila okružena. Rezultat je, ipak, ostao potpuno u drugom planu.

„Bilo je stvarno nevjerovatno, posebno dio ispred Elbphilharmonie. Ljudi su takođe bili zadivljeni, oni koji su prolazili u brodovima pored nas htjeli su da vide više akcije i mi smo im to dali“, rekla je domaća miljenica Ludwig.

Aktuelna viceprvakinja svijeta, Hermannova, dodala je da bilo jako zabavno. „Očekivala sam da će biti vjetrovito, ali ne ovoliko. Bilo je to lijepo iskustvo. Ko još može reći da je igrao odbojsku na pijesku na splavu“, rekla je ona.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Oba para koja su nastupila u ovoj neobičnoj promotivnoj utakmici biće u akciji i na stadionu Rothenbaum od 28. juna do 7. jula, kada će se 48 timova u muškoj i ženskoj konkurenciji boriti za nagradni fond od milion dolara, ali i za nastup na Olimpijadi u Tokiju 2020. godine.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...