Van Gaal: Dovođenje Mourinha dobar posao iz ugla biznisa

- Advertisement -

Louis van Gaal, bivši trener Ajaxa, Barcelone, AZ Alkmaara, Bayerna iz Minhena i Manchester Uniteda, optužio je dugogodišnjeg direktora Uniteda Eda Woodwarda da pravi poteze koji direktno štete klubu, prenosi Anadolu Agency (AA).

“U Bayernu se za sve pitaju ljudi iz svijeta nogometa, što sam oduvijek cijenio. A u Manchesteru je za generalnog direktora postavljen Ed Woodward, koji nema pojma o razumijevanju nogometa. Prije nego što je ušao u ovaj posao, bio je bankar. Nije dobro za klub ako je posvećen samo komercijalnim pitanjima. Ne zamjeram što je, poslije mene, doveo Josea Mourinha, jer je Portugalac u to vrijeme bio slobodan. Dovođenje Mourinha je predstavljalo dobar posao iz ugla biznisa. Pobjeđivao je, a za klub veličine Manchestera je najvažnije da osvaja trofeje”, kazao je Van Gaal u intervjuu za britanski ” The Guardian”.

PROČITAJTE JOŠ:  Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Istakao je da je bio razočaran kada je smijenjen u Manchesteru samo dva dana nakon što je osvojio pehar FA kupa.

“U tom trenutku sam se osjećao izdanim. Sve zbog toga, jer su mi neki ljudi, još u decembru i januaru, govorili da će me smijeniti. Svake sedmice razgovarao sam s Edom Woodwardom. Poslije tri poraza u decembru i ispadanja iz Lige prvaka rekao sam mu da sam svjestan da me želi smijeniti. U klubu kakav je Manchester ne smiješ izgubiti triput zaredom. Tada mi je kazao da me nikada neće otpustiti. Ali kasnije sam se osjećao izdanim”, rekao je Van Gaal.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Naglasio je da je Manchesteru potreban iskusan trener, a ne neko ko je vodio jednu ili dvije ekipe.

“Prije svega, potrebno je poznavati igru, metode treninga, pripremu određenih vježbi, edukaciju mladih, a sve vrijeme morate voditi računa i o strukturi. Dakle, sve zavisi o iskustvu”, kazao je Van Gaal.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...