Varešanović: Imam samo tri dana da upoznam ekipu, ali se nadam najboljem

- Advertisement -

Mirza Varešanović danas je zvanično preuzeo ulogu šefa stručnog štaba Tuzla Cityja, naslijedivši Slobodana Starčevića, koji je, nakon poraza od Sarajeva (0:3), podnio ostavku.

Sportski direktor Almir Husić zahvalio je ovom prilikom Starčeviću na saradnji, ocijenivši korektnom i njegovu odluku da podnese ostavku kada ekipi nije išlo.

Na današnjem predstavljanju novinarima, Varešanović je rekao da će klub voditi do kraja sezone s ciljem opstanka u društvu najboljih, a potom će se razgovarati o eventualnom produženju saradnje.

U njegovom stručnom štabu radit će Samir Adanalić i Selver Ahmetović, iz Srebrenika, trener golmana ostaje Mirsad Dedić, kao i kondicioni trener Jasmin Zahirović. Dužnost sportskog savjetnika imat će bivši reprezentativac Samir Muratović.

– S predsjednikom Azmirom Husićem telefonom sam razgovarao u nedjelju, a znajući kakav je čovjek i kakav projekat predstavlja Tuzla City, kao i kakve igrače ima, vrlo brzo smo se dogovorili i danas ću voditi prvi trening ekipe – rekao je Varešanović.

PROČITAJTE JOŠ:  Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Iako je spomenuo da poznaje dosta igrača, „među kojima ima onih s velikim premijerligaškim i inozemnim iskustvom“, rekao je da je hendikep što vrlo brzo dolazi bitna utakmica sa Čelikom, u kojoj se očekuje povratak na pobjednički kolosijek.

– Utakmica sa Čelikom je već u subotu, tako da ću imati samo tri treninga kako bih dobro upoznao ekipu. Znajući Starčevića, siguran sam da je fizički dobro pripremio ekipu. Zamjerki imam kod selektiranja, jer, kako mi se čini, nema igrača koji znaju zadržati loptu. Sa svim igračima pojedinačno ću obaviti razgovor, jer im je trenutno potrebniji s obzirom na to da imaju veliki problem psihološke naravi – naglasio je novi šef struke.

PROČITAJTE JOŠ:  Historijski dan: Bolid Formule 1 na ulicama Sarajeva 9. juna

Današnji trening zakazan je za 15 sati u Puračiću kod Lukavca, ali će Varešanović iskoristiti mogućnost da posljednji trening pred duel sa Zeničanima obavi u petak na Tušnju, gdje će u subotu pokušati doći do bodova spasa.

Što se tiče upoznavanja igrača, Varešanović će biti u istoj poziciji kao i kolega s klupe Čelika, Turčin Cihat Arslan, koji je također tek preuzeo ekipu.

– Sigurno je da za ovako kratko vrijeme ne mogu napraviti velike promjene, ali ćemo svi zajedno dati sve od sebe da krenemo uspješno i izborimo opstanak u Premijer ligi – zaključio je Varešanović.

Utakmica Tuzla City – Čelik igra se u subotu na Tušnju od 15 sati.

Fena

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...