Varešanović: Pokušat ćemo iskoristiti umor Širokog

- Advertisement -

S obzirom na to da im se stadion u Simin Hanu rekonstruira, nogometaši Tuzla Cityja prisiljeni su treninge organizirati u Puračiću kod Lukavca ili u Bukinju, desetak kilometara udaljenom od Tuzle.

Unatoč tome, osokoljeni osvajanjem četiri boda u suretima sa Čelikom i Krupom, igrači trenera Mirze Varešanovića s puno optimizma očekuju susret s ekipom Širokog.

– Kada radim analizu, koju poslije na sastanku razrađujem s igračima, bitno mi je da vidimo napredak. I zaista, od susreta sa Čelikom, kada sam preuzeo ekipu, do danas je napredak očigledan. Vratila se pozitivna atmosfera. Igrači žele da rade, slušaju i pokušavaju da dogovoreno realizuju na terenu. Čestitam im na tome, ali ima još dosta stvari koje treba poboljšati. U tome će nam pomoći reprezentativna pauza koja će uslijediti poslije ovog kola – izjavio je Varešanović za Fenu.

PROČITAJTE JOŠ:  Euforija pred utakmicu BiH i Ukrajina: Zeničke ulice pune štandova s navijačkim rekvizitima

Protiv Širokog neće moći računati na Samira Efendića i Edina Murgu. Nažalost, neće u rosteru imati nijednog igrača koji je bio na rehabilitaciji zbog povreda.

– Niko se od tih igrača ne vraća u ekipu. Ajdin Nukić je već duže povrijeđen, kao i Ivan Kostić za koga je sezona definitivno završena, jer će morati na operaciju kičme – tvrdi trener „plavih“.

U sastavu će ponovo morati vršiti pretumbacije, a iznio je zanimljivost vezanu za defanzivca Denisa Čomora.

– Treći put će morati promijeniti poziciju u ekipi. Bio sam igrač i znam šta to znači, ali nemam druge mogućnosti i moram ga staviti u tim umjesto igrača koji će izostati. Na njegovu poziciju, opet, konkurišu dva – tri igrača, a još ima vremena za konačnu odluku – objašnjava novi trener Tuzlaka.

PROČITAJTE JOŠ:  Novak Đoković izgubio od 123. igrača svijeta

Na stadion Pecara, dodaje, ne misli ići kao na izlet. Na dva prethodna susreta Širokog i Tuzla Cityja postignut je samo jedan gol i to iz penala, a strateg gostujućeg tima očekuje ponovo tvrdu igru.

– Domaćin je kvalitetniji tim, ali su pomalo umorni, nakon susreta sa Sarajevom i Borcem u kupu. Pokušat ćemo pametnom i disciplinovanom igrom, sa velikim motivom, da iskoristimo njihov umor. Idemo da pružimo dobru partiju i ostvarimo pozitivan rezultat, a to je za nas sve osim poraza – zaključio je Varešanović, prenosi Fena.

Utakmica Široki – Tuzla City igra se u nedjelju od 15 sati.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...