Vaterpolisti GKVS Sarajevo ušli u istoriju

- Advertisement -

U Zenici je u organizaciji Gradskog kluba vodenih sportova Čelik – Željezara Zenica, održan je 1. Kup Federacije Bosne i Hercegovine u vaterpolu (kategorija mlađih juniora). Učestvovalo je sedam ekipa od kojih se ekipa HVK Jadran Neum plasirala direktno u polufinale. U prvoj utakmici četvrtfinala snage su odmjerile ekipe Akademija B i GKVS Sarajevo, gdje je ekipa Sarajeva nakon produžetaka slavila sa rezultatom 7:6. U drugoj utakmici VK Torpedo je slavio protiv VK Mladosti sa 4:2, a domaćin GKVS Čelik poražen je od VK Orke sa 4:9. U polufinalnim mečevima sastali su se GKVS Sarajevo i HVK Jadran Neum, a utakmica je završena rezultatom 7:5. VK Torpedo je sjajnom igrom deklasirao VK Orku rezultatom 14:1.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

U završnici ovog takmičenja našle su se ekipe GKVS Sarajevo i VK Torpedo iz Sarajeva. Nakon bolje igre tokom cijele utakmice, slavila je ekipa Sarajeva rezultatom 6:3, i tako postala pobjednik 1. Kupa Federacije Bosne i Hercegovine u vaterpolu.

Za GKVS Sarajevo nastupali su:

Komar, Omeragić, Lemeš, Bubić, Babić, Tahmaz, Fako, Agić (c), Šanta, Ridžal, Erlagić.Trener: Bojan Mustur

Za najboljeg igrača na turniru proglašen je Benjamin Tahmaza (GKVS Sarajevo), dok je trofej za najboljeg golmana otišao u ruke izvrsnog Eldara Ridžala (GKVS Sarajevo). Vaterpolisti GKVS Sarajevo su višestruki prvaci Kantonalne lige, dok su plivači istog kluba trenutni petostruki prvaci BiH, te vlasnici nekoliko državnih rekorda u gotovo svim kategorijama. Pored igranja u Kantonalnoj i Federalnoj ligi, mladi vaterpolisti su veoma aktivni i na međunarodnom planu. GKVS Sarajevo je organizator međunarodnog vaterpolo turnira “Igre mladih”. Turnir se odigrava na olimpijskom bazenu Otoka, te ima za cilj promociju vaterpolo sporta u BiH. U sklopu turnira se održavaju i seminari za mlade sudije iz BiH.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Klub je sklopio ugovor o saradnji sa renomiranim vaterpolo klubovima iz regiona, bivšim evropskim prvacima, VK Primorac Kotor i VK Jug Dubrovnik. Klubovi će pružiti pomoć i potporu u edukaciji i stručnom usavršavanju svih članova i trenera. GKVS Sarajevo vode istaknuti olimpijci BiH predvođeni Anjom Margetić i Jankom Gojkovićem.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...