Vaterpolo: Hrvatska brani naslov

- Advertisement -

Nakon što je prije dvije godine u Zagrebu osvojila zlato, hrvatska vaterpolska reprezentacija u ponedjeljak u Eindhovenu kreće u obranu europske titule. Prva prepreka na putu do obrane naslova bit će Rumunjska, a zatim slijede utakmice protiv Crne Gore (17. siječnja), Srbije (19. siječnja), Njemačke (21. siječnja) i Španjolske (23. siječnja). Pobjednik skupine izborit će direktan plasman u polufinale, dok drugo i treće mjesto vodi u četvrtfinale.

Prvenstvo u Eindhovenu bit će prvo u povijesti koje se igra tijekom zime, te drugo u zatvorenom bazenu. Od Budimpešte 1926. do Zagreba 2010. prvenstva su se igrala u ljetnim mjesecima, a pod krovom je bilo jedino EP 1993. u Sheffieldu. Većina stručnjaka europsku smotru u Eindhovenu najavljuje kao jednu od najneizvjesnijih sa čak šest ravnopravnih kandidata za naslov prvaka.

PROČITAJTE JOŠ:  Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Titulu brani Hrvatska, a zlato će loviti i trostruki olimpijski pobjednik Mađarska, svjetski prvak Italija, svjetski doprvak i treća u Europi Srbija, europski prvak iz 2008. Crna Gora, te Španjolska koja ima jednu od ponajboljih generacija u posljednjih desetak godina.

“Na svako veliko natjecanje mi idemo s namjerom da se borimo za odličja. Zašto od toga bježati u Eindhovenu u kojem branimo zlatno odličje osvojeno prije dvije godine u Zagrebu”, kazao je izbornik Ratko Rudić i podsjetio da je nastup na EP-u izuzetno značajan ali da “ne smijemo smetnuti s uma da je u olimpijskoj godini glavni cilj nastup na IO u Londonu”.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Kapetan i najstariji igrač reprezentacije Samir Barač smatra da Hrvatska spada u najuži krug favorita. “Najvažnije je da smo svi zdravi i to je glavni preduvjet da napravimo ono što svi od nas očekuju, jer imamo uigranu i dobro izbalansiranu momčad koja jednako dobro igra i u napadu i u obrani. O pobjedničkom postolju će odlučivati nijanse ali mi imamo razloga biti optimisti”, zaključio je Barač./foto:jutarnji/

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...