Večeras nastavak Lige evropskih prvaka u fudbalu

- Advertisement -

Širom Evrope večeras će biti odigrano osam utakmica u okviru petog kola Lige evropskih prvaka u fudbalu, i to u grupama E,F,G i H.

U okviru grupe E, na stadionu “Juventus” u Torinu, Juventus će ugostiti Chelsea iz Londona. U istoj grupi, Nordsjaelland iz Danske će na domaćem terenu, na stadionu “Parken” u Kopenhagenu dočekati Shatktar iz Donetksa. Utakmice grupe E će početi u 20,45 sati.

U grupi F, BATE Borisov iz Bjelorusije ugostit će francuski Lille na stadionu “Dynamo”. Ova utakmica počinje u 18 sati. U istoj grupi, španska Valencija će na stadionu “Mestella” dočekati njemački Bayern Munchen. Utakmica će početi u 20,45.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

U okviru grupe G, portugalska Benfica će na stadionu “da Luz” ugostiti škotskog predstavnika Celtic. Utakmica između Benfice i Celtica počinje u 20,45 sati. U istoj grupi druga utakmica će biti odigrana između Spartaka iz Moskve i Barcelone. Španski predstavnik će biti gost na stadiounu “Luzhniki”, a utakmica počinje u 18 sati.
U grupi H, jedini turski predstavnik u Ligi evropskih prvaka Galatasaray će ugostiti Manchester United na stadionu “Turk Telekom Arena” u Istanbulu. U istoj grupi druga utakmica će se odigrati između Cluja iz Rumunije i Sporting Braga iz Portugala. Rumunski predstavnik će dočekati Bragu na stadiounu “Dr. Constantin Radulescu”. Utakmice u grupi H, počinju u 20,45.

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Real Madrid je najuspješniji klub u historiji održavanja Lige evropskih prvaka u fudbalu sa devet osvojenih naslova, uključujući i prvih pet sezona zaredom. Ligu prvaka su osvojila 22 različita kluba, od kojih je 12 osvojilo više od jednog naslova.
Aktuelni evropski prvak je Chelsea FC, koji je u finalnoj utakmici 19. maja ove godine porazio FC Bayern Munchen rezultatom 5:4 (1:1) nakon izvođenja jedanaesteraca, na Allianz Areni u Munchenu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...