Velibor Pudar nije mogao da odšuti: Molim vas nemojte joj vi više čestitati, niste ni do sada pomogli!

- Advertisement -
Velibor Pudar, legendarni golman Veleža i otac Lane Pudar, rijetko se u javnosti oglašava oko statusa svoje kćerke.
Lana Pudar je an prethodnom Evropskom prvenstvu u Rimu napravila historijski rezultat osvojivši dvije medalje, od čega je ona zlatna u disciplini 200 metara delfin zaista ravna čudu.
Odmah nakon što je Lana osvojila zlatnu medalju, krenula je “utrka” političara, koji će se prije dokazati i uzeti njeno ime u svoje dnevno-političke svrhe.
Otac Velibor je danas reagovao na natpis na jednom portalu u kojem se oglasio Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona.
“Nisam mislio ali moram
“Na tomu putu, u meni osobno i u Vladi Hercegovačko-neretvanske županije, kao i do sad, imat ćete prijatelja i partnera, koji će sukladno mogućnostima, poduprijeti Vaše športske napore”, zaključio je Herceg.”
Ovo su riječi nevenka hercega (nije pravopisna greška), koji je odbio nagraditi Lanu za bronzanu medalju sa svjetskog seniorskog prvenstva iz Abu Dhabia uz obrazloženje “da nismo nagradili ni neke “naše” pa što bi Lanu”. Da Lana je “dijete sa druge planete” i slučajno živi u HNK/HNŽ. nevenko herceg i rašid hadžović su odbili svaku molbu KVS “Orka” za pomoć u realizaciji priprema za OI, za Evropsko juniorsko prvenstvo, za Svjetski kup, za Svjetsko seniorsko prvenstvo u Abu Dhabiu…u principu za sve ove godine KVS “Orka” za Lanine pripreme i takmičenja je dobila 0 KM a za to vrijeme su imali na raspolaganju oko 2,5 mil KM !!! Jesu nagradili Lanu sa po 5 000 KM za Olimpijsku normu i juniorske evropske medalje u 2021. godini. I to je to ali je bitno da finansiraju svaki seoski malonogometni turnir i sve turnire u raznim sportovima ali je pitanje zašto, sami razmislite. I danas se i nevenko i rašid obraćaju novinarima sa čestitkama za Lanu. Zašto? Vjerovatno zato što je izborna godina. Molim vas nemojte joj vi više čestitati jer vam Lana ne znači ništa, nemate koristi od nje”, napisao je Pudar na svom Facebook profilu.
- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem...

Maloljetniku koji je prijetio masakrom u školi u bh. gradu produžen pritvor

Vijeće Osnovnog suda u Trebinju produžilo je pritvor sedamnaestogodišnjem...

Pekar optužen za krijumčarenje migranata: Afganistance i Turčina preuzeo u Sarajevu

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Duška...

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...