Veliko bh. finale turnira Neymar Jr’s Five ovog vikenda u Sarajevu

- Advertisement -

Sarajevski kultni Metalac će u nedjelju, 22. maja biti domaćin bh. finala svjetske serije Nymarovih turnira. Nakon završetka kvalifikacija koje su se igrale u Sarajevu, Tuzli, Banjoj Luci i Mostaru i u kojima je učestvovalo 500 igrača iz svih krajeva BiH za svjetski turnir Neymar Jr’s Five, došlo se do trenutka kada ćemo saznati ko je najbolji tim iz BiH i ko će našu zemlju predstavljati u Brazilu. U završnicu se plasiralo 16 ekipa, po četiri iz svakog grada. Najbolji tim iz grada u kojima su održane kvalifikacija bit će nosilac grupe. Majstori malih terena prezentirali su sjajne poteze u kvalifikacijama, a isto se očekuje i u gradu na Miljacki.

Prijave timova za grupno razigravanje počinje u 10:00 sati. Nakon grupnih dvoboja, gdje će svi timovi igrati jedni protiv drugog, dobit će se dva najbolja tima iz svake grupe koja će ući u četvrtfinale gdje se nastavlja takmičenje po nokaut sistemu. Publika će od 13:00 sati moći uživati u okršajima četvrtfinala. Tim koji pobijedi ide dalje, tim koji izgubi – ispada.

Bez dvojbe, očekuju se izuzetno zanimljive utakmice zbog inovativnih pravila koje je osmislila zvijezda Barcelone i brazilske reprezentacije – Neymar. Ekipa koja primi gol ostaje i bez jednog igrača, tako da treba puno trke i tehnike kako bi se ta ekipa rezultatski vratila u igru.

PROČITAJTE JOŠ:  U Sarajevu održan još jedan skup podrške Palestincima: Svijet spava i nakon 35.000 mrtvih u Gazi

Izjave pobjednika iz 4 grada

Pobjednici iz gradova su nosioci u četiri grupe, koje će se razigravati u nedjelju u jutro. Naravno, oni su i favoriti za ulazak u četvrtfinale, ali su veoma oprezni u svojim izjavama.

Ekipa Castille osvojila je prvo mjestu u sarajevskim kvalifikacijama.

„Nismo se nadali da ćemo osvojiti kvalifikacioni turnir, ali vidjeli smo da je sve moguće. Zašto se ne bi nadali trijumfu u finalu?“, poručuje iz ekipe Castilla.U gradu soli je trijumfovala ekipa Hjumanga-Danga. Naglašavaju kako je odlazak u Brazil nešto veliko i to je za sada samo san. „Želimo upoznati takmičare iz ostalih gradova koji su izborili finale i razmijeniti iskustva“, kažu tuzlasnki pobjednici.

Trijumf u Mostaru odnijela je ekipa Vukova. U završnici žele da se prikažu u što boljem svjetlu.„Zadovoljni smo svojim igrama. Vjerujemo da imamo kvalitet“.U Banjoj Luci je istoimena ekipa dotakla vrh u kvalifikacijama. Podvlače kako su iz utakmice u utakmicu igrali sve bolje. Optimistični su pred finalne dvoboje.„U Sarajevu želimo dati sve od sebe kako bi ostvarili što bolji rezultat”, tvrde pobjednici iz grada na Vrbasu.

PROČITAJTE JOŠ:  U Sarajevu nestao Fuad Hadžihasanagić (75), posljednji put viđen na Vratniku

Ekipe koje učestvuju u bh. finalu:

Pored pobjednika iz gradova još 12 timova će u nedjelju 22. maja u sarajevskom kultnom Metalcu boriti za kartu za Brazil.

Predstavnici iz Sarajeva: Castilla, Dobrinja, Dronovi, Merci

Predstavnici iz Tuzle: Hjumanga-Danga, Famm, Studenjak, Sapna

Predstavnici iz Mostara: Silosi, Football Family, Vukovi, Mostar

Predstavnici iz Banja Luke: Exotic, Minđaroši, J78-K-991, Banja Luka

Podsjetimo, BiH je jedna od 35 zemalja koja učestvuje u sklopu globalng turnira kojeg je pokrenula zvijezda Barcelone ali i fudbalske reprezentacije Brazila – Neymar. Pobjednici u bh. finalu u julu putuju u Brazil, gdje će predstavljati Bosnu i Hercegovinu u svjetskom finalu.

Organizatori pozivaju publiku da dođe u Metalac u 13h, kada bi trebale po planu početi četvrtfinalne utakmice. Više informacija može se pronaći na www.redbull.ba.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...