Veljko Paunović: Sergeja bih voleo da vidim u Realu ili Atletiku

- Advertisement -

Proslavljeni fudbalski trener iz Srbije Veljko Paunović smatra da italijanski Milan neće pogrešiti ukoliko angažuje golmana Remsa Predraga Rajkovića. Trener koji je omladinsku reprezentaciju Srbije doveo do svetskog trona 2015. godine, kaže da je kapiten te „zlatne generacije“ spreman za veliki korak u svojoj karijeri.

Proslavljeni fudbalski trener iz Srbije Veljko Paunović smatra da italijanski Milan neće pogrešiti ukoliko angažuje golmana Remsa Predraga Rajkovića. Trener koji je omladinsku reprezentaciju Srbije doveo do svetskog trona 2015. godine, kaže da je kapiten te „zlatne generacije“ spreman za veliki korak u svojoj karijeri. ( Nebojša Petrovic – Anadolu Agency )

„Rajković je stvoren za velike timove i velike projekte. On je golman za one klubove koji se svake srede i svake nedelje bore za pobedu i koji jurišaju na sve raspoložive trofeje. Milan ne poznajem dovoljno u ovom trenutku, ali je svakako klub koji je rezultatima u prošlosti obeležio istoriju evropskog i svetskog fudbala. I kada klub sa takvom istorijom pokaže interesovanje za tvoje usluge, onda imaš obavezu da se dobro informišeš i da do detalja razmotriš mogućnost koja ti se ukazala“, rekao je za Anadolu Agency (AA) Paunović.

Još jedan pulen Veljka Paunovića nalazi se na prekretnici karijere i uskoro će morati da donese jednu od najvažnijih odluka u životu. Na adresu rimskog Lacija svakog dana stižu milionske ponude najvećih evropskih klubova za Sergeja Milinković-Savića.

„Voleo bih da ga vidim u Španiji. Čitam na portalima informacije i vidim da je i Mančester junajted jako zainteresovan, što me ne čudi jer se radi o jednom od najboljih veznih igrača u Evropi. Često volim da kažem, za dobrog igrača uvek ima mesta. Sergej poseduje neverovatnu fudbalsku inteligenciju i kada se tome dodaju njegovi tehnički i taktički kapaciteti, jasno je da bi svaki klub poželeo takvog igrača u svojim redovima. Pametan je momak i siguran sam da će odabrati pravu sredinu. U njegovom slučaju, to mora da bude klub koji ima ozbiljne resurse i koji se bori za velika dostignuća“, istakao je Paunović.

PROČITAJTE JOŠ:  Zeničanin Kenan Penjić novom pobjedom u Njemačkoj osvojio titulu evropskog prvaka

Sergej ne krije da su njegove navijačke sklonosti vezane za slavni Real iz Madrida.

„Real, Atletiko ili neki treći klub. Bitno je da odabere sredinu u kojoj ima prostora za njegov dalji razvoj. Sergej je već sada top klasa evropskog fudbala, ali njegovi potencijali su ogromni i može još mnogo da napreduje. Zaista sam presrećan što ga vidim u punoj snazi i što je očigledno da uživa u fudbalu. Pričali smo jednom prilikom, rekao mi je da se u Rimu oseća fenomenalno i da zaista uživa igrajući za Lacio. To i jeste draž fudbala i suština posla kojim se bavimo“, kazao je Paunović.

Iako je otišao sa klupe Čikaga, Veljka i dalje vežu lepe uspomene za klub u kome je sarađivao sa proslavljenim nemačkim reprezentativcem Bastijanom Švajnštajgerom.

„Iskreno, žao mi je što nikada nisam imao priliku da kao igrač budem u istom timu sa Švajnštajgerom. Mislim da bismo sjajno funkcionisali na terenu. Poseduje sve karakteristike vrhunskog fudbalera sredine terena, razumevanje igre, mogućnost da neku taktičku ideju sprovede u delo… Fudbalski gledano, on je jedan on najboljih igrača koje sam trenirao u karijeri“, naglasio je Paunović.

U fudbalu Srbije dolazi talas mladih stručnjaka koji su napravili velike igračke karijere i Veljku je veoma drago što su njegovi nekadašnji drugovi iz reprezentacije seli na klupe dva najtrofejnija kluba iz ove zemlje.

„Savo Milošević ima izuzetan stil koji se meni jako dopada. Kod njega nema foliranja, neposredan je i prirodan. U svakom njegovom pokretu vidi se autentičnost, što je veoma važno za trenera. Napravio je dobar stručni štab i jasno se vidi njegova ideja. Znam iz ličnog iskustva, taj prvi period u trenerskoj karijeri ume da bude veoma lep, pogotovo ako imaš priliku da radiš u velikom klubu kao što je Partizan. Odličan podstrek, ali tek mu predstoji da to svoje iskustvo i filozofiju sprovede u delo. Trener se postaje vremenom. Svaka sezona traži od tebe da se konstantno aktuelizuješ. Protivnici podižu lestvicu i ti nemaš drugog izbora nego da pratiš moderne trendove i da budeš uvek korak ispred drugih. Savo ima i fudbalske i ljudske kvalitete da napravi veliku trenersku karijeru“, mišljenja je Paunović.

PROČITAJTE JOŠ:  Otkazana utakmica između BiH i Izraela

Na suprotnoj strani Topčiderskog brda, ulogu šefa struke preuzeo je čovek koji je svojevremeno sa Veljkom Paunovićem branio boje olimpijske, mlade i A reprezentacije Srbije.

„Nikada neću zaboraviti utakmicu protiv Rusije 1995. godine, kada smo Deki Stanković i ja sa klupe ušli u igru. Kasnije smo se sreli u A timu, a bili smo i protivnici u čuvenom finalu Kupa pobednika kupova između Lacija i Majorke u Birmingemu. Dekija je kroz celu igračku karijeru krasio taj mentalni kvalitet koji podrazumeva fokus na najvažnije detalje i jasnu ideju kako da se dođe do cilja. Zato verujem da će uspeti i kao trener. Čuo sam da je odabrao odlične saradnike i da svako od njih ima jasno raspoređene uloge u stručnom štabu. Nisam gledao u kontinuitetu Zvezdine utakmice, ali poznavajući Dejana, ne sumnjam da je na pravom putu. Napraviće onakvu karijeru kakvu bude želeo. Kao igrač je uvek težio top nivou i to je i dostigao. Nema razloga da tako ne bude i na novom poslu“, rekao je Paunović.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...