Vesli Braun, bivši fudbaler Mančester junajteda za AA: Nećemo imati lak posao sa Partizanom

- Advertisement -

Proslavljeni engleski reprezentativac Vesli Braun smatra da njegov bivši klub Mančester junajted neće imati lak posao u duelima protiv Partizana u UEFA Evropa ligi.

U ekskluzivnom intervjuu za Anadolu Agency (AA), čovek koji je 23 puta branio boje ”Gordog albiona” kaže da će puleni trenera Solskjera morati dobro da se oznoje ukoliko žele plasman u nokaut fazu Lige Evrope:

„Dueli protiv Partizana biće pravi ispit za ovaj tim Mančester junajteda. Činjenica je da mi imamo daleko više iskustva na internacionalnoj sceni, ali to nije dovoljno za konačnu pobedu. Moramo da budemo svesni opasnosti, jer će Beograđani te utakmice shvatiti kao priliku za dokazivanje. Svi će biti maksimalno fokusirani da protiv jednog od najboljih klubova na svetu pruže maksimum i pokažu se u što boljem svetlu. Pritom, ne poznajemo najbolje sve igrače Partizana, moramo da uradimo adekvatnu analizu i pripremimo pravu taktiku. Samo u slučaju da svi igrači koje Solskjer pošalje na teren pristupe obavezama na maksimalno profesionalan način, možemo da računamo na svih šest bodova“.

Crvenu zvezdu u Ligi šampiona očekuju, takođe, dueli protiv jednog kluba iz Premijer lige Engleske.

„Vreme mi nije dozvolilo da pažljivije ispratim TV prenos utakmice u Minhenu. Bilo je nerealno očekivati pozitivan rezultat u duelu protiv jednog od favorita za osvajanje titule prvaka Evrope. Za Zvezdu ništa nije izgubljeno, tek predstoje veliki izazovi u daljem toku takmičenja. Iz iskustva znam da je ta prva utakmica uvek najteža i da nosi sa sobom ogromnu dozu pritiska“, rekao je Braun.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Reprezentacija Srbije ima u svom sastavu veliki broj kvalitetnih defanzivaca, ali je u poslednje tri utakmice u kvalifikacijama primila čak 10 golova.

„Treba biti strpljiv, sve su to mladi momci i potrebno je vreme da se uigraju i počnu da funkcionišu onako kako se od njih očekuje. Vidim da srpski igrači ponovo imaju zapažene uloge u velikim evropskim klubovima, to iskustvo je od neprocenjivog značaja. Verujem da bi u roku od dve godine mogli da izrastu u ozbiljne fudbalere i da budu stub srpske reprezentacije. Uporedio bih to sa situacijom u engleskom nacionalnom timu. Očekivanja su velika i često prevazilaze realno stanje stvari. Bitno je da Srbija ima dobre igrače, a rezultati će doći kad-tad“, istakao je Braun.

Vesli je dva puta dobijao nagradu ’Džimi Marfi’ za najboljeg mladog fudbalera Engleske, a oduševio se informacijom da je njegov drug Nemanja Vidić pre par dana proglašen za najboljeg defanzivca u istoriji Premijer lige.

„Nisam znao za taj podatak, ali se apsolutno slažem sa izborom. Nemanja je pre svega jedan sjajan momak. O igračkim kvalitetima suvišno je trošiti reči. Ostaće upamćen po svojoj neustrašivosti. Nije se plašio izazova, nije se štedeo u duelima, uvek je bio maksimalno spreman i fokusiran na igru. Ostali smo veliki prijatelji i često se čujemo telefonom. Bili smo fenomenalan tandem, sasvim sigurno najbolji u tom periodu u Engleskoj. Odlično smo se slagali, tačno se znalo šta je čiji zadatak. Osećalo se tokom igre da poštujemo jedan drugoga i da smo i van terena najbolji prijatelji u ekipi. Prošli smo mnogo toga zajedno i zahvaljujući riznici trofeja ispisali smo istoriju Mančester junajteda“, kazao je Braun.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Pored šest titula prvaka Engleske, tri FA kupa, tri Superkupa i jednog Liga kupa, Vesli je oplemenio karijeru i sa dva trofeja u Ligi šampiona.

„Draži mi je taj drugi trijumf u Moskvi, kada smo slavili posle serije penala protiv Čelzija. Bio sam već iskusan igrač, odigrao sam skoro sve utakmice i nastupio u startnoj postavi u velikom finalu. Deset godina ranije, nisam bio protagonista i to je skroz drugačiji osećaj. Lepo je kada dobiješ medalju, ali je još lepše kada znaš da si svojim partijama značajno doprineo velikom podvigu“, naglasio je Braun.

Braunov doprinos u moskovskom finalu je bio vidljiv i konkretan, pošto je sjajnim centaršutem u 26. minutu omogućio Kristijanu Ronaldu da dovede Mančester junajted u vođstvo.

„Imao sam sreću da pratim njegov razvoj od mladog igrača velikog potencijala do vrhunskog asa svetskog fudbala. U Mančesteru se afirmisao i stekao slavu, odigrao je mnogo vanserijskih utakmica, ali je kasnije nastavio uzlaznom linijom i u svakom novom klubu dizao lestvicu na viši nivo. On je nešto specijalno, ima stav, zrači harizmom i sve mu to pomaže da bude dominantan na terenu. Niže rekorde, pomera granice i kada ode u penziju, biće jedan od tri najbolja fudbalera svih vremena“, rekao je Braun.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...