Video: Barkley optužio Golden State za novu tešku povredu Duranta

- Advertisement -

Aktuelni šampion NBA lige, Golden State Warriors, pobijedio je u petoj utakmici finalne serije, nakon velike drame u Torontu 106:105, ali se još uvijek nalaze daleko od odbrane titule.

Toronto Raptorsi vode sa 3:2, i imat će još dvije meč lopte da skinu favorite s trona.

Mnoge kontraverze u svijetu košarke napravila je odluka trenera Warriorsa Steve Kerra da u igru stavi svog najboljeg igrača, Kevina Duranta, koji nije igrao ni polufinale niti finale. Durant je počeo, ubacio 11 poena, ali onda je povrijedio ahilovu tetivu i definitivno završio sezonu. Problem je što se Durantu sada pogoršalo stanje, i trebat će mjeseci da se oporave, a postoje pesimistične prognoze da se nikada neće moći vratiti u stanje prije povrede.

Najglasniji u osudama bio je nekadašnji as NBA lige Charles Barkley, koji je u emisiji „Get up“ na ESPN televiziji sasuo mnogo optužbi na račun Warriorsa.

– Krivim Warriorse što se KD povrijedio i nebitno mi je šta oni kažu o tome. On jednostavno nije smio igrati – rekao je Barkley dodavši da čak i da je Durant sam pristao da igra nije se smjelo dozvoliti da se košarkaš stavi u tu poziciju da odlučuje hoće li nastupiti ili ne.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Durant će morati na operaciju, a predsjednik košarkaških operacija u klubu, Bob Myers preuzeo je na sebe krivicu rječima „Ako nekoga trebate kriviti, onda okrivite mene“.

NBA zvijezde iz cijele lige pružile su podršku Durantu, a to je učinio čak i najveći fan Raptorsa, hip-hop zvijezda Drake, koji je inače prijatelj s većinom košarkaša.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...