Video: Braća Dallago trijumfalna na otvaranju ice cross sezone

- Advertisement -

Nova sezona Svjetskog prvenstva u najatraktivnijoj disciplini brzog klizanja počela je u subotu u austrijskom Judenburgu gdje su najviše uspjeha imali domaći klizači i bivša umjetnička klizačica iz Švicarske.

Marco i Luca Dallago, braća iz Austrije, bili su dominantni proteklog vikenda na prvoj stanici Red Bull Ice Cross Svjetskog prvenstva u brzom klizanju. Iza njih, na trećem mjestu, završio je Čeh Michael Urban.

U ženskoj konkurenciji, švicarska klizačica Anais Morand pobijedila je ispred aktualne šampionke Amande Trunzo iz SAD-a i Austrijanke Veronike Windisch.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Bivši svjetski prvak Marco Dallago otvorio je zimsku sezonu sa stilom pobjedivši u uzbudljivom finalu svog mlađeg brata Lucu. Na početku finalne utrke poveo je Urban i to zahvaljujući sjajnom startu, ali stariji brat Dallago ga je prestigao u dugom srednjem dijelu staze. Luca je zaokružio sjajan porodični dan prestigavši Urbana u posljednjoj krivini pred ciljnom ravninom.

“Osjećam se sjajno. Ovo je stvarno bilo neočekivano jer sam umoran od rada. Prva utrka je uvijek pod upitnikom, no izgleda da se trening isplatio, tako da ne mogu biti sretniji”, izjavio je pobjednik Marco Dallago.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Kod žena, Švicarka Anais Morand, bivša umjetnička klizačica, imala je odličan start nakon kojeg se odvojila od vladajuće šampionke Trunzo, te je prednost čuvala do samog kraja.

U utrci juniora, ruska nada Egor Tutarikov završio je prvi, slaveći ispred francuske braće Arthura i Thea Richalet-Chaudeura.

Prvenstvo se nastavlja 12. januara sljedeće godine drugom stanicom sezone u francuskom Pra-Loupu.

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...