VIDEO Neredi u Lyonu

- Advertisement -

Uoči početka četvrtfinalnog meča Evropa lige između Olympique Lyona i Bešiktaša došlo je do velikih nereda ispred, ali i na samom stadionu, zbog čega kasni početak meča.

Stotine navijača domaćeg tima s tribine iza gola su izašli na teren i tvrde da su ih navijači gostujućeg Bešiktaša gađali predmetima sa tribine iznad, na kojoj su bili.

PROČITAJTE JOŠ:  Elvedina Muzaferija je ponos, iduća sezona će biti još bolja

Na teren je izašao i situaciju pokušao smiriti predsjednik Olimpique Lyona Jean-Michel Aulas. Posredstvom razglasa je pozivao navijače da se vrate na tribine. Navijače s terena je na tribine vratila policija, javlja Anadolu Agency (AA).

Navijači na gornjem nivou tribina su prilikom izlaska domaćih navijača na teren u znak protesta upalili svjetla na mobilnim telefonima. Zvaničnici Evropske kuće fudbala UEFA-e su održali konsultacije sa čelnicima oba kluba, a nakon konačne odluke igrači su izašli na teren i s 45 minuta zakašnjenja započeli meč.

PROČITAJTE JOŠ:  Masovna tuča u garaži SCC-a: Tri osobe na ukazivanju ljekarske pomoći, više uhapšenih

Neredi u Lyonu počeli su ispred stadiona kada je francuska policija suzavcima intervenirala na grupu gostujućih navijača, a tom prilikom je više navijača povrijeđeno.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...