Višća ima sjajnu sezonu iza sebe: I nakon Edina – Edin

- Advertisement -

Jedno kolo prije kraja prvenstva u turskoj Superligi naslov prvaka je osigurao Istanbul Baškašehir. Nakon što su godinama bili u vrhu i težili da dotaknu vrh u ovoj sezoni su konačno uspjeli. Zablistao je i ove sezone nekadašnji nogometaš Budućnosti iz Banovića i Željezničara – Edin Višća.

Piše:Edin Isanović

Vratio osmijeh na lice bh. navijačima

Skromni momak koji nikada nije želio biti u fokusu javnosti. Za aktuelni klub Istanbul Baškašehir u ovoj sezoni postigao je 12 golova u 32 utakmice. Bio je ključni nogometaš svog tima u borbi za naslov. Pogađao tako vješto, majstorski. Svojim igrama vratio je osmijeh na lice selektoru Dušku Bajeviću i bh. navijačima. Bez dvojbe, Višća je borac i uvijek se vraćao kao veliki pobjednik. I kada su ga kritikovali, Edin nikada nije klonuo duhom. Nastavio je vrijedno raditi. Premda su golovi vrhunac utakmice, mora se primijetiti da bh. reprezentativac odlično djeluje u svim segmentima igre.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Prodoran, brz, odličan u situacijama „jedan na jedan“

Napadač istanbulskog kluba u svakoj utakmici igrao je sjajno. Probija, razvlači protivničke linije i postiže golove. S obzirom da je igrao izuzetno dobro u klupskom dresu za njega su interesovanje pokazali velikani turskog nogometa. Također, posljednjih godina bio je izvanredan na turskim terenima pa je privukao pažnju klubova iz Engleske i Španije. Bez dvojbe, Višća je brz, odličan u situacijama „jedan na jedan“. Oko njega se vrti igra cijelog tima. Velika je blagodat za trenera kada ima ovakvog nogometaša u timu. Svakako, ne treba zaboraviti da je nosio dres Istanbul Baškašehira i u trenucima kada su ispali iz društva najboljih.

Osim toga, Višća je imao prirodan put nogometnog razvoja, a to podrazumjeva odrastanje u omladinskim kategorijama i napredovanje korak po korak.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

 Velike stvari se dogode onima koji znaju čekati

Edin Višća rođen je 17. februara 1990. godine u Čuništima kod Olova. Jedna poslovica kaže:” Velike stvari se dogode onima koji znaju čekati”. Upravo je Višća uvijek bio strpljiv, disciplinovan i vrijedan.

”Kao dijete sam dolazio na sarajevske derbije na jug Grbavice i razmišljao kako bih volio da jednoga dana igram na tom stadionu. Radom, trudom i upornošću uspio sam. Mislim da sam ostvario svoj dječački san. Igrao sam za Željezničara, a sada nosim dres bh. reprezentacije”, istakao je u jednom intervjuu Višća naglašavajučio kako mu je tim s Grbavice mnogo pomogao u karijeri.

Jedan igrač nije ekipa, ali isto tako jedan igrač može biti itekako značajan. Stoga će Edin biti važna karika u lancu Duška Bajevića. I nakon Edina – Edin.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...