Sport

Više od 500 učesnika na sarajevskoj rolerijadi

0

Više od 500 učesnika jedinstvene porodične sportske manifestacije, 3. sarajevske rolerijade odlučilo je danas okušati vještinu i fizičku kondiciju vožnjom rolera u centru Sarajeva.

Glavne ulice u gradskoj jezgri su privremeno zatvorene za saobraćaj, a učesnici svih starosnih kategorija će se oprobati u više različitih trka i osvojiti neku od vrijednih nagrada.

– Saobraćaj u centru grada je obustavljen i time je mališanima i njihovim roditeljima omogućeno da kroz ulice Sarajeva voze dva sata bez automobila. Cilj nam je promocija alternativnih načina kretanja u urbanim sredinama – kazala je menadžerica manifestacije Marijana Podrug-Arapović.

LIFE:  Sjajna prilika za košarkaše: Sarajevo domaćin drugog košarkaškog kampa "Procamp Kaspersky Sarajevo"

Manifestaciju je svečano otvorio načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić koji je podsjetio da je utrka trebala biti održana prošle nedjelje u okviru obilježavanja Dana Općine Centar, ali je prolongirana zbog loših vremenskih uvjeta.

Dao je punu podršku sportskoj manifestaciji koja je uvrštena u općinski kontekst akcije za bolju općinu Centar, te izrazio zadovoljstvo što je iz godine u godinu masovnija.

– Rolati znači baviti se sportom, a upražnjavati sport znači biti zdrav. Stoga, draga djeco na roušle – rekao je načelnik Ajnadžić.

Facebook komentari

Mostarski ekolozi iz Neretve izvadili više od 30.000 plastičnih boca, ali ih nemaju gdje reciklirati

Prethodni članak

Obnova slalom staze na Vrbasu

Sljedeći članak

Možda će vam se svidjeti

Komentari

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još u rubrici Sport