Vlašić: Ključ utakmice iskontrolirati skok i zaustaviti Bajramovića

- Advertisement -

Košarkaši Zrinjskog u srijedu u Mostaru ugošćuju momčad Sparsa u drugom susretu polufinalne serije domaćeg prvenstva.

Nakon poraza u Sarajevu proteklog vikenda “Plemići” su pred imperativom pobjede koja im osigurava odlučujuću treću utakmicu i produžuje nadu u obranu naslova prvaka BiH.

– Utakmicu u Sarajevu većim dijelom smo korektno odigrali, bili smo u rezultatskom egalu, međutim koštao nas je loš period u trećoj četvrtini. Lošim otvaranjem drugog poluvremena izgubili smo korak, ali unatoč svemu tome kasnije smo došli u priliku da se vratimo u utakmicu, no opet nam je stvarao problem njihov ofenzivni skok – kazao je na konferenciji za novinare trener Hrvoje Vlašić.

Trener Zrinjskog podsjetio je da su u tekućoj sezoni Zrinjski i Sparsi odigrali čak osam međusobnih susreta te da su u svim tim utakmicama njegovi igrači imali problema s kontrolom skoka. Iznimka je bila posljednja utakmica u Ligi za prvaka, a to je ujedno bila i jedna utakmica u ovoj sezoni u kojoj je Zrinjski uspio dobiti momčad iz Sarajeva.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

– Ono što ćemo sutra primarno morati uraditi je kontrolirati skok. Druga stvar je bolje zatvarati njihove visoke igrače u napadu, prije svega Kenana Bajramović. On je igrač koji uzima utakmicu u svoje ruke u trenutku kada je neizvjesna završnica i svojim iskustvom i kvalitetom donosi mir svojoj ekipi – kazao je Vlašić.

Dodao je kako se nada da će njegova momčad uspjeti odigrati utakmicu bez grča te na kraju doći do pobjede.

Što se tiče zdravstvene situacije Vlašić je kazao kako je neizvjesno hoće li Robert Rikić i Marko Šutalo biti spremni za sutrašnju utakmicu, dok su ostali igrači spremni.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Košarkaši Zrinjskog Marko Ramljak i Ivan Miličević optimisti su te vjeruju kako Zrinjski može do trijumfa.

– U Sarajevu smo neke situacije odigrali kao kadeti s puno nekih glupih pogrešaka. Tako se ne smije igrati playoff utakmica, utakmica koja ima toliko značaj. Međutim, nije sve izgubljeno. Motiva nam ne fali, postoji velika želja kod mojih suigrača i vjerujem kako uz podršku domaćih navijača možemo izboriti finale – poručio je Ramljak.

Utakmica HKK Zrinjski – OKK Spars igra se u srijedu u dvorani na Bijelom brijegu, s početkom u 19 sati, piše Fena.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...