Vrijeme je za nogomet u Mostaru: Igra se derbi Zrinjski – Velež

- Advertisement -

Nakon tri godine pauze večeras će s početkom u 20:00 sati Pod Bijelim Brijegom snage odmjeriti Zrinjski i Velež.

Grad na Neretvi ponovo se raduje okršaju gradskih rivala koji u 2. kolo Premijer lige BiH ulaze bez osvojenog boda.

U prošlom kolu Rođeni su poraženi na svom terenu od ekipe Mladost Doboj Kakanj, dok su Plemići izgubili od Sarajeva na Koševu.

Stoga je ovog sudar u kojem oba tima žele popraviti dojam. Dakako, u četvrtak je Zrinjski u Holandiji, u okviru 2. pretkola Evropkse lige odigrao 1:1 sa Utrachtom. Premda se umorni od puta u domaćem taboru očekuju trijumf protiv velikih rivala.

PROČITAJTE JOŠ:  Policija istražuje uzrok: Veliki odron na kamenolomu nedaleko od Mostara, tri automobila završila u jezeru

S druge strane, u Veležu vjeruju da je poraz u prvom kolu bio samo loš dan. Također, stručni štab gostiju imat će na raspolaganju i napadača Nusmir Fajića koji je najavio kako može odigrati bar pola sata.

Sve sugerira da nas očekuje zanimljiv meč, a Zrinjski je favorit na papiru. Hari Vukas, prvi šef struke Plemića, teži da ekipa protivnika lomi ritmom. Posebno se to odnosi na vezni red koji za bh. prvenstvo izgleda sjajno.

Nametanje kombinatorike, posjed lopte i ubacivanje kroz linije suparnika je igra koju će pretendovati domaći. Za takav rasplet važno je da vezni red, koji je srce svakog tima, bude u optimalnom izdanju. Uspiju li u tome mogu ostaviriti pobjedu.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Velež će pokušati da prikaže dopadljiv nogomet, odnosno da dokaže da ”može bolje” od onoga u sudaru sa ekipom Mladosti. Imaju dobar tim, ali i svoje adute u dvoboju sa šestorosrukim prvaokom BiH. Za očekivati je da će prepustiti Zrinjskom da kontroliše meč, a da će svoje šanse vrebati preko kontranapada. Rani pogodak u mnogome bi odredio dalji tok utakmice.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...