Warnock: Cardiff mora “pomjeriti planinu” da bi se oporavio od Salinog nestanka

- Advertisement -

Neil Warnock, menadžer Cardiff Cityja, kazao je da klub mora “pomjeriti planinu” kako bi se oporavio od nestanka Emiliana Sale, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sala je nedavno postao najskuplje pojačanje u historiji kluba. Cardiff je s Nantesom dogovorio obeštećenje od 15 miliona funti (oko 18 miliona eura).

Sala se vratio u Nantes kako bi se pozdravio s bivšim saigračima, a zatim je avion kojim je 21. januara poletio za Cardiff nestao i još uvijek se ne zna sudbina argentinskog fudbalera i pilota.

PROČITAJTE JOŠ:  Elvedina Muzaferija je ponos, iduća sezona će biti još bolja

Warnock je kazao da klub nije bio u situaciji da dovede novog napadača, jer potencijalna pojačanja nisu željela da dođu u Cardiff zbog trenutnih okolnosti.

“Moramo se pregrupisati. Moramo smisliti formulu za osvajanje bodova. Ljudi će nas obilježiti i to s pravom. Ove godine razmišljao sam da bi bila velika stvar da ostanemo u Premier ligi. Ne radi se samo o novcu. Radi se o tome da grupa momaka vjeruje u ono što rade i da ponovo ‘pomjeraju planinu’. Stalno dobijamo udarce, ali ih odbijamo. Ako to ne bude dovoljno dobro, onda to neće biti zbog nedostatka truda”, kazao je Warnock.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Cardiff se nakon 24 odigrana kola u Premier ligi Engleske nalazi na 18. mjestu, u zoni ispadanja, s 19 bodova. Burnley koji je trenutni poziciju ispred ima četiri boda više. Klub iz Velsa danas će u 25. kolu ugostiti Bournemouth, a susret se igra sa početkom u 18.30 sati.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...